In het artikel wordt verteld hoe een programma over "een viertal dat zich vooral druk maakte om apotheekrekeningen en schoudervullingen" vreemd genoeg door zo veel mensen interessant werd gevonden. "Misschien was het onze droom dat onze oma's veel plezier hadden waardoor we de serie keken. Misschien wilden we gewoon geloven dat ouder worden niet wordt overstemd door infecties en heupklachten, eenzaamheid en een depressie voordat de dood eindelijk zijn intrede doet."Stel bejaarden
De schrijver van het artikel verbaast zich vooral over de fanbase van de serie die voor een aanzienlijk deel uit jonge Amerikaanse mannen bestond. Volgens de auteur waren dit de jongens die net buiten de boot vielen: te fragiel voor sport, te raar voor meisjes, te artistiek voor echte arbeid en te flamboyant om door leeftijdsgenoten geaccepteerd te worden."Dankzij de afwezigheid van volwassenen raakten deze arme kinderen geobsedeerd door de slecht uitgewerkte personages in deze show. Naarstig op zoek naar een duidelijke ouderfiguur in hun leven, kwamen ze terecht bij een stel bejaarden waar de mannelijkheid ver te zoeken was."

Golden Girls-verslaafden
Het was, volgens het artikel, slechts een kwestie van tijd voor dat al die eenzame jongens de mist in zouden gaan. En dan waren er ook nog bands als Duran Duran en Styx die belachelijke haarstijlen en overactieve libido's aanmoedigden. En het resultaat was verschrikkelijk. "Onze geile, eenzame jongens zochten intiem contact met andere Golden Girls-verslaafden die niks tegen elkaars theatrale stemmetjes en handtastelijkheid hadden. Samen genoten al deze jongens van hun favoriete serie en haar personages. Maar toen dit voorbij was zochten ze iets anders, een nieuwe uitdaging of trend. En toen kwamen ze terecht bij homoseksuele seksexperimenten. Want ja, welke vrouw zou nu nog in ze geinteresseerd zijn? Dit heeft allemaal geleidt tot de ergste uitingen van de eerste zichtbare excessen van homoseksualiteit: travestieten, de ranzigste leer-beren, 'twinkie boys', androgynie, eetproblemen, openbare seks en de geboorte van de term 'camp'."

Lees hier het gehele artikel, waarin ook nog wordt besproken of de hedendaagse homo's ook zoals Blanche, Rose, Sofia en Dorothy zullen gaan leven op hun oude dag.