Per jaar lopen in ons land naar schatting ruim 100.000 mensen een soa op. Vooral jongeren lopen een groot risico op bijvoorbeeld chlamydia en herpes omdat ze veel kortdurende relaties hebben en lang niet altijd een condoom gebruiken. De NCRV wil dit probleem extra onder de aandacht brengen.

De tests vinden plaats bij de GGD in Amsterdam. Hier vertellen de jongeren waarom ze meedoen en hoe hun seksleven is. Een week later komen ze terug en krijgen ze de uitslag. Gaat die iets veranderen aan hun gedrag?

Verder helpt huisarts en soa-deskundige Jan van Bergen, verbonden aan Soa Aids Nederland, fabeltjes omtrent soa’s de wereld uit. Want nog steeds zijn er mensen die denken dat de pil beschermt tegen een soa of dat even douchen afdoende is om niets op te lopen.

Er doen ook een aantal homojongeren mee aan het programma, maar nog niet genoeg. Vind jij het leuk om mee te doen? Heb jij 6 & 13 februari a.s. overdag een half uur de tijd om mee te werken aan dit spraakmakende project? En als je 7 maart in Hilversum o.l.v. Harm Edens en Evelien Bosch wil doorpraten over je testervaringen…dan ligt er een spannende beloning voor je klaar. Je kunt je aanmelden door te mailen naar soa@skyhightv.nl