Expreszo doet de volgende oproep:

Wij zijn er ziek van. Leraren en leerlingen kunnen vandaag de dag nog steeds van school gestuurd worden doordat ze homo zijn en homo doen. Daar is Expreszo het niet mee eens en jij vast ook niet. Als deze wet je misselijk maakt, meld dat dan bij je school en kom op 8 februari om 12 uur naar het Plein bij de Tweede Kamer in Den Haag. Deze oproep doet Expreszo vandaag aan homo- en heterojongeren in heel Nederland.

Op 8 februari bespreekt de Tweede Kamer de ‘enkele-feit-constructie’ . Hierin staat dat leerkrachten en leerlingen van school gestuurd mogen worden als de school zich niet kan vinden in de manier waarop ze uiting geven aan hun seksuele voorkeur. De regering wil deze wet wel aanpassen, maar dan zo dat scholen de mogelijkheid houden om homo’s en lesbo’s te discrimineren. Ze mogen mensen nog altijd de klas uitsturen omdat ze 'homo doen'.

Of je nou homo of hetero bent, of je nou leraar of leerling bent, iedereen heeft recht op onderwijs en iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Laat Den Haag weten dat jij kotsmisselijk wordt van deze wetswijziging!

Iedereen kan z'n ziekbriefje downloaden op de site van Expreszo. Vertel de regering op maandag 8 februari voor eens en altijd 'Wij zijn er ziek van!' (om 12 uur op het plein bij de Tweede Kamer).