Nadat de vierkoppige jury, bestaande uit Tatjana Simic, George Baker, Daniël Dekker en Johnny Logan, het niet eens kon worden over de winnaar (twee stemmen voor zowel Sieneke als Loekz) en het publiek overduidelijk koos voor Vinzzent, lag de keuze in handen van de componist van Shalali: Pierre Kartner.

Hoewel dit van te voren zo was afgesproken, wilde Kartner op het laatste moment terugkrabbelen. "Ik kan dat niet doen. Beide vind ik ze even sterk." De door presentatrice Yolanthe voorgestelde oplossing om kop of munt te doen, werd door de regie niet toegestaan. Ook na lang aandringen van Yolanthe leek Kartner niet te willen kiezen. "Ik vind dit echt vervelend". Pas toen Yolanthe dreigde de keuze opnieuw bij de jury te leggen, riep Kartner de naam van Sieneke.

De jongste kandidaat mag hierdoor proberen om in Oslo de finale van het Eurovisie Songfestival te halen. Het draaiorgel en Marianne Weber gaan met haar mee. Volgens Kartner is het nu tijd om met het hele land Sieneke te gaan steunen. "Het is belangrijk dat iedereen vanaf nu achter Sieneke gaat staan want ik beloof jullie dat ze de finale gaat halen. En ze gaat hem winnen!".

Zie hieronder het pijnlijke moment waarop Kartner zijn keuze moest maken:

KS
Lees ook:
» Gay.nl LIVE! Nationaal Songfestival (23) reacties
» Vader Abraham herschrijft nummer (26) reacties
» Kandidaten Nat. Songfestival bekend (50) reacties
» Vader Abraham: 'Ben gerust!' (23) reacties