Gaga vertelde tijdens de persconferentie wat de rol van zo'n lippenstift dan is tijdens de seks. "Als je vriend naakt op bed ligt ga je naar de badkamer, je doet je lippenstift op en pakt meteen een condoom mee."Groot risico

Lady Gaga staat volledig achter het product en hoopt dat de lipstick kan helpen tegen aids. "We willen iedereen vertellen dat vrouwen een groot risico lopen om HIV besmet te raken en dat je dat risico kan verkleinen. Deze lippenstift is daar een 'reminder' voor."

M.A.C.
Voor M.A.C. cosmetics deden de twee zangeressen een fotoshoot voor de Viva Glam-lijn, waarvan de gehele opbrengst naar mannen, vrouwen en kinderen met AIDS gaat. De lijn bestaat al sinds 1994.

Gaga vertelt: "We wilden het vooral leuk maken. Er is al zoveel intellectueel gezwets over HIV en AIDS in de klaslokalen. Praten over deze ziekte moet op een normale ongedwongen manier gaan. Seksuele voorlichting moet levendig zijn, elke vrouw moet deze lippenstift in haar tas hebben."

Kijk hier naar de website van het M.A.C. Aids Fund, dat zich al jaren inzet voor alle slachtoffers.  En kijk hier naar een ander interview waarin de twee popsterren vertellen over de lipstick.