Op de website van de Gaykrant wordt gesuggereerd dat Ter Linden de uitspraak nooit gedaan zou hebben. Ter Linden geeft echter tegen Gay.nl toe dat hij de uitspraak toendertijd inderdaad gedaan heeft en deze mening ook op het forum van Gay.nl heeft verdedigd.

In een officiële verklaring van de PVV zegt Ter Linden: “Ik heb een aantal jaren geleden uit verontwaardiging over doelbewuste HIV-besmettingen gesuggereerd dat daders gebrandmerkt of getatoeëerd zouden moeten worden. Ik betreur dit, neem hier afstand van en bied mijn excuses aan.
 Daders moeten natuurlijk stevig worden aangepakt met hoge straffen.”

Ook hierin wordt bevestigd dat de uitspraken inderdaad gedaan zijn. Enkele maanden geleden ontving Gay.nl het verzoek van Ter Linden, vroeger bekend als Gay.nl-gebruiker Ohreally, om het artikel waarin hij deze uitspraken deed te verwijderen. Ter Linden schreef in zijn mail: “Na twee jaar ben ik een stuk wijzer geworden en ik wil mij distantiëren van de uitspraken”. Gay.nl heeft besloten om dit verzoek te honoreren aangezien wij van mening zijn dat uitspraken van een 17-jarige, hoe walgelijk ook, iemand niet de rest van zijn leven hoeven te achtervolgen.

Op de website van de Gaykrant stond onderstaande alinea:

PVV-woordvoerder Matthijs Weststrate benadrukt tegen Gay.nl de enige PVV-woordvoerder te zijn en zegt dit tegen niemand te hebben gezegd, ook niet tegen de Gaykrant. De wel-of-niet-gedane uitspraak is inmiddels van de website verwijderd ondanks dat Gaykranthoofdredacteur Henk Krol tegen Gay.nl beweert dat zijn redacteur Mark Wagemakers wel degelijk met een PVV-woordvoerder gesproken heeft.

KS