OUTmusic zal een fris geluid toevoegen aan het reeds bestaande scala van online radiozenders. In de dagprogrammering zullen luisteraars veel recente hits en grote favorieten uit de jaren ’90 en ’00 horen op het station.

‘Een stoere zender die past in de lifestyle van de moderne gay man’, aldus Marc Putman, mede initiatiefnemer van OUTmusic. ‘Tevens geeft OUTmusic ruimte aan minder bekende artiesten die gewaardeerd worden door de gaycommunity.’

De dagprogrammering biedt een prettige mix van de muziek van vandaag, recente hits en grote favorieten uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Op doordeweekse avonden komen er relaxte klanken uit de speakers met de loungemuziek van ‘OUT Lounge’. Uiteraard biedt OUTmusic in het weekend ruimte aan de echte Gay Classics die iedereen kan meezingen.

‘Een hoog percentage van onze profielhouders vermelden op hun profiel uitgebreid naar welke artiesten ze graag luisteren. Een online radiostation past daarom perfect bij het uitbouwen van de bezoekers van onze sterk groeiende website’ aldus Frederik van den Bosch van Gay.nl.

Naast de vaste programmablokken biedt OUTmusic ook een prominente plek aan specials, zoals popdiva’s, bekende dj’s van beroemde gayclubs, nieuwe artiesten die de doelgroep zullen aanspreken en het Eurovisie Songfestival. Zo zullen tijdens de Songfestivalperiode op elke werkdag tussen 18 uur en 20 uur de beste Songfestivalklassiekers en de nieuwste inzendingen voor Oslo te horen zijn.

Het nieuwe radiostation wordt in samenwerking en met expertise van marktleider Radio 538 gemaakt. De zender verzorgt de dagelijkse uitzendingen van het digitale radiostation. OUTmusic is te beluisteren via www.outmusic.nl of via www.outmusic.be.