Marcouch wil door confrontatie de dialoog over homoseksualiteit in religieuze kring op gang brengen. “Jongeren vertellen mij over hun eerst woedende ouders die toch verleid worden tot dialoog”, aldus Marcouch. Het is dan ook hoog tijd om het taboe op homoseksualiteit te doorbreken, aldus ruim 100 vertegenwoordigers van diverse organisaties.

De landelijke Dialoogbijeenkomst is de eerste van een serie dialoogbijeenkomsten om de toenemende homo-intolerantie te keren. Zo blijkt uit onderzoek door de schoolinspectie dat op veel scholen homoseksuele leerlingen en docenten worden gepest en is ‘Homo!’ nog steeds een veelgebruikt scheldwoord.

Frank van Dalen, voorzitter van Gay Pride-organisator ProGay, was aanwezig om organisaties te vragen tot concrete plannen te komen door direct afspraken in te plannen. De organisatie van de Dialoog-bijeenkomst stond dat echter niet toe. Van Dalen reageert teleurgesteld: "Het voorval is tekenend voor de gang van zaken tijdens dit soort bijeenkomsten”, zegt hij, “blijkbaar wordt het succes afgemeten aan het aantal woorden dat tijdens de dialoog wordt gesproken en niet aan het aantal concrete daden en resultaten. Na jaren van praten over homoseksualiteit als taboe, wordt het tijd voor de volgende stap, namelijk actie”.

KS