Den Boef vraagt zich hardop af waarom links niet meer warmloopt voor homorechten. En waarom alleen 'homofobe kranten van ChristenUnie en SGP' aandacht aan bijvoorbeeld de benoeming van de lesbische Annise Parker besteden. Parker werd burgemeester van Houston, Texas.

Homopolitici
"Vreemd, dat ontbreken van gejuich, want Houston is de op drie na grootste stad in Amerika en in Parkers verkiezingstijd was de boeiende film Milk in de bioscopen te zien. Over de eerste homoseksuele politicus die in het bestuur van een grote Amerikaanse stad werd verkozen. En vermoord. Een paar maanden voor Thatcher premier werd."

AWGB
Van een lesbische burgemeester aan de andere kant van de oceaan maakt Den Boef in zijn stuk een sprong terug naar ons eigen land. Hij hekelt de nieuwe strategie van de christelijke homofoben die beweren niet homoseksualiteit of homo's af te keuren maar zogeheten 'homoseksueel gedrag' niet te kunnen accepteren. Dat brengt hem bij de Algemene Wet Gelijke Behandeling.

"Een van de problemen in deze AWGB vormt de uitzonderingspositie voor instellingen op godsdienstige grondslag (Paragraaf 3, artikel 5, lid 2). Ongelijk behandelen mogen die instellingen namelijk wel degelijk, mits niet op ‘het enkele feit’ van bijvoorbeeld ‘geslacht, hetero- of homoseksuele gerichtheid of burgerlijke staat’. Sinds 1994 derhalve kunnen volgens de wet scholen een docent ontslaan die met zijn mannelijke geliefde met vakantie is geweest. Of een scholier uitdrijven die met het blad Expreszo wordt betrapt."

Den Boef vindt het onbegrijpelijk dat ook ongelovigen en seculiere gelovigen zich iets aantrekken van reformatische christenen. Want na de homo's, wie is er dan aan de beurt?

Enkele feit-constructie
Lees hier zelf verder wat 'het enkele feit' te maken heeft met de vraag 'waarom links, links-liberaal, liberaal en vrijzinnig christelijk niet wat warmer loopt voor de homorechten?'

August Hans den Boef is schrijver van de boeken God als Hype en Nederland Seculier en is docent aan het Instituut voor Media en Informatie Management.

CFLees ook:
» 'Kabinetsstandpunt is van de regen in de drup' (38) reacties
» Petitie tegen wettelijke homodiscriminatie van start (31) reacties
Lees ook:
» SGP en Expreszo in debat (52) reacties
» Protest tegen 'enkele-feit-constructie' (62) reacties
» COC: Investeer in homovriendelijke scholen (22) reacties