Lees en huiver. En kijk vooral ook of je jezelf erin herkent.

1. De badkamerrituelen. Als je veel producten in de kast hebt staan en meer dan twee uur per dag nodig hebt om je klaar te maken dan hoort er een belletje te gaan rinkelen bij de vrouw. Ook veel schoenen wijzen volgens HLN vreemd genoeg op homoseksualiteit.2. Homo's verafgoden diva's en celebs met een opmerkelijke lifestyle. Er is dus echt iets mis met je heterovriendje als hij liever naar Mariah Carey's hysterische glitterjurken kijkt dan naar haar gigantische voorgevel. Of is dit een gevalletje 'moeilijk'? Cher en Elton John zijn daarentegen iets makkelijker te beoordelen.

3. Volgens de nieuwswebsite kijken homo's nou eenmaal graag naar vrouwelijke tv-programma's. Blijf jij ook thuis voor beautyprogramma's of lifestyleshows?

4. Naar wie kijk jij als je uitgaat? "Dwalen zijn blikken af naar andere mannen, focused hij zich op knappe heren of kijkt hij helemaal niet? Of je het nu wil of niet, elke mannelijke blik dwaalt onbewust af naar andere vrouwen. Maakt hij oogcontact met andere mannen, is hij allicht meer geïnteresseerd in hen."

5. Homo's voelen zich volgens dit artikel vaak heel ongemakkelijk in openbare toiletruimtes. "Weigert hij om elders te 'gaan' of wil hij liever naar huis, dan kan dit duiden op zijn seksuele remmingen." Vreemd genoeg gaan er ook verhalen de ronde dat homo's juist volop van openbare toiletten gebruikmaken als cruisegebied. Wat is het nou?

6. Dit is een leuke:"Hetero's vinden het soms moeilijk om homo's te begrijpen. Dat wil niet zeggen dat ze homofoob zijn, maar ze snappen hen gewoon niet. Komt hij als het ware sterk op voor de homorechten of gebruikt hij uitspraken van andere homofiele voorvechters, dan kan hij zijn eigen geaardheid proberen te rechtvaardigen." Arme heterojongens dus die het echt goed voor hebben met hun homovrienden, die zijn, als we dit artikel moeten geloven, dus ook gewoon homo.

7. En dan de games. Volgens dit artikel kiezen homo's altijd eerder voor het vrouwelijke of het knappe personage als ze iemand moeten 'spelen' in een videogame. Stereotype? Hoe kom je erbij? Hetero's gaan natuurlijk altijd voor het stoere, mannelijke personage.

8. Blijkbaar geven homo's ook andere complimenten dan heterojongens. "Luister naar zijn complimenten dat hij je geeft. Zegt hij hoe je er op je best uitziet of dat je jasje mooi staat bij die skinny jeans? Heeft hij een zegje over je nagellak of juwelen? Onthou dat homo's ware fashionkenners zijn." Inderdaad, onthou dat goed, elke homo is stijlvol en weet alles van mode en is dus inderdaad een zogeheten 'fashionkenner'! Dankjewel, HLN!

9. En dan nu de profielwebsites. We laten Gay.nl even buiten beschouwing maar, "Zit zijn MySpace vol met onbekende mannen? Heeft hij een geheim online profiel? Sociale netwerksites zijn vaak de ideale plaats om zichzelf te kunnen zijn. De hint wordt nog duidelijker als je ook vrienden ontdekt die sexy foto's toezenden." Meiden, als je ook nog eens 'Goldmember' op zijn rekeningafschrift ziet staan, ga ervandoor!

10. Tot slot een bekende: de homohaat. Een beetje tegenstrijdig met nummer 6 maar dat vergeten onze zuiderburen voor het gemak even. "Een klassieke reactie om zijn geaardheid te verzwijgen: hij haat homo's. Een overduidelijke afwijzing tegenover homofiele mannen, is ook een manier om zijn eigen seksuele gevoelens te verdoezelen." Als je dat zo bijelkaar optelt dan zou het moeten stikken van de homo's.

Grootmoeder's tip
Gelukkig krijgen de heterodames ook nog een beetje advies nadat ze deze bom aan informatie moeten verwerken: "Onthou dat hij zich zich zeer wantrouwig en verwarrend kan opstellen. Hoeveel pijn je ook voelt, er is een reden waarom je van hem houdt en zijn seksualiteit mag je niet gebruiken om hem te kwetsen. Hij heeft jou allicht ook willen sparen en hoopte misschien dat jij zijn geaardheid kon veranderen. Wees respectvol en kalm tijdens het gesprek, zo weet je vlug waar je aan toe bent."

Iemand die zich in het bovenstaande kan vinden?

CF/ HLN.be