"Ik heb ooit iemand vermoord. Het was een jonge knul, mijn vriendje. En hij had aids," aldus de 70-jarige Gosling die meerdere awards voor zijn werk in de wacht sleepte.

Geen spijt
Hij zegt geen spijt te hebben van de door hem toegepaste euthanasie. "Geen enkele spijt, ik heb het juiste gedaan."

Een woordvoerder van de lokale politie zei niet op de hoogte te zijn van de situatie tot Gosling zijn uitspraken in het BBC programma Inside Out deed. BBC heeft aangegeven mee te willen werken aan een eventueel politieonderzoek.

Terminaal
Gosling vertelde terwijl hij met de cameracrew over een begraafplaats liep hoe het incident zich destijds heeft voltrokken. "De dokter zei op een middag dat er niks meer was wat hij kon doen. En hij had verschrikkelijk veel pijn. Dus ik zei tegen de dokter 'laat me even met hem alleen'. Daarna heb ik een kussen gepakt en hem laten stikken. De dokter kwam terug en ik zei: 'hij is er niet meer.' Er is daarna nooit meer over gesproken."

Gosling wilde met zijn verhaal duidelijk maken dat er iets aan de huidige euthanasiewetten in Engeland moet veranderen. Daar is het namelijk strafbaar om iemand hiermee te helpen. Straffen hiervoor kunnen oplopen tot 14 jaar in de cel.

CF