De voorstelling, genaamd Black Out, is bedoeld voor de eerste en tweede klasser van het vmbo/havo/vwo. Het wordt een stoere voorstelling die in de gymzaal van de school opgevoerd wordt. De voorstelling, met de titel Black Out, gaat het over een jongen die worstelt met zijn sexuele geaardheid. Samen met zijn vrienden vecht hij in de boksring een spannende wedstrijd uit. Voor hem gaat het in deze wedstrijd niet alleen om het winnen van de hoofdprijs maar ook om het accepteren van zijn geaardheid.

Klassenvoorstelling
De voorstelling wordt van maart t/m juni 2010 gemaakt en gaat in Utrecht spelen vanaf september 2010. In eerste instantie spelen we de voorstelling als pilot 20 keer op een middelbare school in Utrecht – Overvecht. Na deze pilot gaat de voorstelling voor middelbare scholen op tournee door Nederland. Het wordt een stoere klassenvoorstelling waarbij de acteurs op bokstraining gaan tijdens het repetitieproces.

Black Out
Omdat Black Out een zo realistisch mogelijk beeld wil scheppen en ook wil dat allochtone jongeren zich met de hoofdrolspelers kunnen identificeren wordt er nu hard gezocht naar een acteur met een Turkse, Marokkaanse of Midden-Oosterse achtergrond.

Denk jij dat je klaar bent om over twee weken al te beginnen met repeteren en heb je zin om iets te betekenen voor middelbare scholieren? De functie is betaald en het aantal uur repetitie per week wordt later in overleg met de acteurs vastgesteld. Reken er op dat dit vooral in de avonden en weekenden zal plaatsvinden. Repetitie en voorstellingen vinden in Utrecht plaats.

Contact
Heb je belangstelling om in een interactieve voorstelling te spelen, dicht op de huid van de jongeren, midden in de klas? Stuur dan een sollicitatie-mail met je gegevens en motivatie naar Dirk Bruinsma: db-producties@kpnmail.nl of bel 06-52 344 759. Vergeet niet je CV als bijlage mee te sturen. Voor vragen is het mogelijk om contact op te nemen met artistiek leider Dirk Bruinsma via bovenstaand e-mailadres of telefoonnummer: 06-52 344 759.