In de ruim 45-jarige historie van de Nederlandse hitlijsten is het nog nooit voorgekomen dat een Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de eerste plaats in de nationale hitlijsten wist te behalen.

Zelfs de Nederlandse Eurovisie Songfestivalwinnares Lenny Kuhr – in 1969 succesvol met De Troubadour – en de groep Teach In, die in 1975 namens Nederland het Eurovisie Songfestival won met Ding-a-dong, wisten met hun winnende liedjes niet de eerste plaats te behalen in eigen land. Ook succesvolle Nederlandse Eurovisie Songfestivaldeelnemers als Sandra & Andres (1972; Als Het Om De Liefde Gaat), Mouth & MacNeal (1974; Ik Zie Een Ster/I See A Star), Gerard Joling (1988; Shangri-la), Ruth Jacott (1993; Vrede), Maxine & Franklin Brown (1996; De Eerste Keer) en Edsilia Rombley (1998; Hemel & Aarde) wisten met hun liedjes nooit de eerste plaats in de Nederlandse hitlijsten te behalen.

Met ‘Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)’ vertegenwoordigt Sieneke Nederland op donderdag 27 mei tijdens de tweede halve finale van de 55ste editie van het Eurovisie Songfestival in Oslo. Dit wordt uitgezonden door de TROS, om 21.00 uur op Nederland 1.