Het ziekenhuis zit met de handen in het haar omdat ze vanwege de zorgplicht geopereerd hebben maar er nu zijn achtergekomen dat de belastingbetaler dus opdraait voor de operatiekosten. Politie Haaglanden neemt het echter voor de transseksueel op en laat weten dat Mer gewoonweg niks kan doen aan zijn betalingsachterstand.


Vriendendienst

Shohal weet al een tijd dat hij in het verkeerde lichaam zit. Hij kleedt en gedraagt zich dan ook al een tijdje als vrouw. Een bevriende arts gaf hem zelfs gratis hormonen en een groep vrienden gaf hem een borstoperatie cadeau. Deze operatie werd door de Haagse Citykliniek uitgevoerd. En daar ging het mis. Deze particuliere kliniek werd even later gesloten door de gezondheidsinspectie.

Fout

Ook bij Shohal ging het fout. Hij kreeg pijnlijke ontstekingen. „Ik was heel blij met de borsten en voelde me heel vrouwelijk, maar het ging gewoon niet goed. In het ziekenhuis konden alleen mijn borstimplantaten verwijderd worden als ik een verklaring ondertekende dat ik zelf zou betalen. Ik wilde van de ontstekingen af dus ik tekende, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat de rekening zo hoog zou uitvallen.” Shohal zit er erg mee dat hij niet kan betalen. „Maar ik weet gewoon niet hoe ik dit kan oplossen.”

Niet terug

Terug naar Bangladesh is geen optie. In 2005 vluchtte hij daarvandaan met behulp van mensensmokkelaars die hem valse papieren gaven. De jongen transseksueel wordt echter niet door Nederland geaccepteerd als asielzoeker en er wordt al jaren geprobeerd om hem terug te sturen. Daarom zwerft Shohal over de straten van Den Haag en leeft hij van liefdadigheid. Om zijn vrienden terug te betalen doet hij kleine klusjes voor ze.

Op het moment weet Shohal niet waar hij aan toe is. Eigenlijk zou de CityKliniek verantwoordelijk moeten worden gehouden. Maar omdat Shohal geen geld heeft voor de advocaat die een procedure heeft gestart voor de andere slachtoffers, wordt hij niet als benadeelde gezien.

CF / Telegraaf