Erg lang zal Rouvoet, die daarnaast minister van Jeugd en Gezin blijft, zich niet over het onderwerp kunnen uitspreken. Op 9 juni zullen nieuwe Tweede Kamer-verkiezingen gehouden worden waarna een nieuw kabinet zal worden gevormd. Daarnaast is Rouvoet slechts demissionair minister, waardoor hij zich slechts met lopende zaken bezig mag houden. Welke dit zijn, moet nog worden afgestemd.

Het COC roemde zaterdag Plasterk’s inzet voor de emancipatie van lgbt's. ‘Er kwam onder Plasterk’s leiding weer een ambitieus homo-emancipatie beleid, het budget verdubbelde en ook op het gebied van wetgeving werd vooruitgang geboekt’, aldus COC-voorzitter Wouter Neerings.

Vorige week raakte de ChristenUnie nog in opspraak toen de lijsttrekker van de Amsterdamse CU-afdeling zei in HIV-healings te geloven.

---Update 24-02-2010---
Frits Wester zei dinsdagavond bij Pauw en Witteman ervan uit te gaan dat minister Rouvoet de homoportefeuille gaat onderbrengen bij staatssecretaris Marja van Bijsterveld. Een gesprek waar dat besproken wordt, vindt vandaag (woensdag) plaats. Het is niet duidelijk of Rouvoet wegens eigen voorkeur of achterban de portefeuille niet wil behandelen of wegens druk uit de maatschappij. Er werd uit verschillende maatschappelijke hoeken kritisch gereageerd op het bericht dat Rouvoet verantwoordelijk zou gaan worden voor 'homozaken'. Het ministerie van OCW wilde hier nog geen uitspraken over doen.

---Update 2: 24-02-2010----
Minister Rouvoet zei tegen RTLZ geen voorkeur, taboe of claim te hebben op portefeuilles en dus ook niet op de emancipatieportefeuille, waar ook homo-emancipatie onder valt. Binnen de ChristenUnie is homoseksualiteit nog altijd een gevoelig onderwerp maar "voor mij is het geen issue", zei Rouvoet.
Hij kon nog niet zeggen of de uitgewerkte plannen van het ministerie van OCW om tijdens de Gay Pride mee te varen inderdaad uitgevoerd gaan worden. "Er zijn andere belangrijke onderwerpen op dit moment."
Voorgaande twee jaren stond minister Plasterk op een boot van OCW. 

KS

Lees ook:
» CU-lijsttrekker: 'Bidden geneest HIV' (82) reacties
» 'Stop hiv-healings in Zuidoost' (30) reacties
» ChristenUnie uitgenodigd voor jury gaypride (41) reacties
» CU: nog steeds geen lesbo welkom (34) reacties