“In Leviticus staat, ‘Wanneer ook een man bij een manspersoon zal gelegen hebben, met vrouwelijke bijligging, zij hebben beiden een gruwel gedaan; zij zullen zekerlijk gedood worden; hun bloed is op hen!’ (Leviticus 20:13, red.)”, aldus de 23-jarige, die hoopt in november tot Miss California 2010 bekroond te worden. 

Ashley’s uitspraken komen nog geen jaar nadat de vorige Miss California, Carrie Prejean, in opspraak kwam toen zij, tijdens de verkiezingen voor Miss USA 2009, ook aangaf tegen het homohuwelijk te zijn. “Ik vind dat het huwelijk iets tussen een man en een vrouw hoort te zijn”, waren haar woorden. Prejean zei destijds dat ze geloofde dat deze opmerking haar de Miss USA-titel heeft gekost.

Ondanks dat Ashley een flinke schep bovenop de uitspraak van Prejean doet, is ze er zelf van overtuigd dat haar standpunt haar kansen op de Miss-titel niet negatief zal beïnvloeden. “Ik heb genoeg vrienden die homo zijn en genoeg vrienden met andere meningen. … Er is geen haat tussen mij en wie dan ook”.

TGK