"Het is heel normaal om te zeggen: 'Ik heb een hekel aan homofielen'. Ik ben hetero en katholiek. Die mensen ga ik eruit sodemieteren. Ik denk dat Amsterdam staat te snakken naar een heel mooi 'Adam en Eva-periode'", zegt Felter, "Die mensen hebben een afwijking. Ze moeten bestreden worden door de hetero's."

Hij vervolgt: "De homofiel wordt te dominant. Er zitten teveel homofielen in het bestuur. We hebben te maken met hele agressieve homofiele groepen. Bijvoorbeeld bij de politie. Die netwerken moeten gewoon weg." 

Melding
Frank van Dalen heeft bij het politieteam 'Roze in Blauw' melding gemaakt van de homofobe haatteksten.“Het is lang geleden dat ik dergelijk intens homofobe uitspraken heb gehoord. Dat is zeker van een politicus die als lijsttrekker deelneemt aan de verkiezingen onacceptabel. Het Amsterdam dat deze man voorstaat is op geen enkele manier mijn Amsterdam."

Bekijk het interview van AT5 hier.

---Update---
COC Amsterdam heeft vandaag melding gedaan bij het Meldpunt Discriminatie Amsterdam en doet aangifte bij de politie tegen de Republikeinse Moderne Partij. Dennis Boutkan, voorzitter COC Amsterdam, zegt: “Dit lijkt niet op een eenmalige uitglijder, maar hier zit blijkbaar een hele wereld van opvattingen achter die niet de onze zijn. Zelfs als hij afstand doet van zijn uitspraken is hij ongeloofwaardig".

KS