Dat is iets meer dan D66 ontvangt. De democraten verloren de nek-aan-nek race met slechts één procent. In Amsterdam staan beide partijen lijnrecht tegenover elkaar als het gaat over lokhomo’s. De VVD opperde drie weken geleden dit plan om homofoob geweld aan te pakken, maar kreeg daarbij geen bijval van tegenstander D66. De kiezer lijkt op basis van de stemmen ook verdeeld te zijn.

De VVD en D66 worden op een afstandje gevolgd door GroenLinks (11%). GroenLinks is hierdoor populairder dan de Partij van de Arbeid, die door tien procent van de homo’s wordt gekozen. Dat de PvdA zich profileert als meest homovriendelijke partij, lijkt zich dus niet in stemmen uit te betalen.

De partij die bij landelijke peilingen als grootste uit de bus komt, het CDA, krijgt slechts 4% van de stemmen. De christelijke partijen doen het allemaal niet goed. ChristenUnie en SGP krijgen samen niet meer dan 2%.

Verder blijkt uit de poll dat lokale partijen het beter doen dan zowel de SP als Trots Op Nederland. De SP als de partij van Rita Verdonk, die ooit gezien werd als één van de Nederlandse homomoeders, krijgen beide niet meer dan 6% van de stemmen. Lokale partijen mogen 8% verdelen.

De PVV is niet in de poll opgenomen omdat de partij van Wilders slechts in twee gemeenten deelneemt.

De poll geeft ook aan dat er nog veel terrein voor politieke partijen te winnen is: vijftien procent geeft aan nog zwevend te zijn. In totaal werd er 5.260 keer op de poll gestemd.