Honderden bezoekers, voor de gelegenheid gekleed in o.a. nonnenkledij, lederhosen en dirndljurken, woonden de feestelijke première bij op woensdag 24 februari te Amsterdam. Een fotoreportage is hier te zien.  (kun jij de Gay.nl-redactie spotten?)

Woensdag 10 maart is deze hilarische voorstelling te zien in Pathé Buitenhof te Den Haag. De tournee gaat vervolgens langs Rotterdam en Groningen. Op woensdag 21 april volgt de laatste voorstelling wederom in Pathé Tuschinski te Amsterdam. De filmversie van The Sound of Music is onverwoestbaar. Het romantische verhaal en de prachtige muziek blijven de harten van jong en oud raken.

Ook de Meezing Sound of Music trekt al jaren volle zalen en het publiek lijkt er geen genoeg van te krijgen. Het is dan ook een absoluut unieke en hilarische manier van film kijken. Het is vergelijkbaar met karaoke, maar dan veel leuker. Het publiek is zelf de ster en kan luidkeels meezingen met de klassiekers zoals ‘Do-Re-Mi’, ‘Edelweiss’ en ‘Climb every Mountain’. Men mag blaffen naar de butler en sissen tegen de barones. Voor iedere bezoeker ligt er een Meezing Sound of Music pretpakket klaar: een tasje met allerlei attributen die men kan gebruiken tijdens de film. Voorafgaand aan de film legt de presentator, Aernoud Florijn, uit hoe het allemaal precies in zijn werk gaat, zodat iedereen goed beslagen ten ijs komt.

Tourneelijst:
10 maart Den Haag Pathé Buitenhof
24 maart Rotterdam Pathé Schouwburgplein
7 april Groningen Pathé Groningen
21 april Amsterdam Pathé Tuschinski

Winnen! Gay.nl geeft 5x2 kaartjes weg voor de voorstelling in Den Haag van 10 maart. Mail om kans te maken naar win@gay.nl met als onderwerp Sound of Music en vermeld je voornaam, achternaam en profielnaam. Goldmembers krijgen voorrang.