Vooraf vond er een korte protestmars plaats. De holebi's verzamelden zich vanmiddag aan het Mechelse treinstation. Ze hadden ballonnen in hartvorm mee en één grote regenboogvlag. Ze liepen vervolgens door het centrum naar de Sint-Romboutskathedraal waar Léonard zaterdag zijn zetel als aartsbisschop in bezit nam.

Ziek
"Monseigneur Léonard heeft zich herhaaldelijk negatief over ons uitgelaten", aldus één van de manifestanten. "Hij noemde ons ziek en mensen met een gebrekkige psychologische ontwikkeling. Dat kunnen we niet zomaar aanvaarden. Zijn opvattingen over homoseksualiteit als iets abnormaals, zijn verouderd."

Nederland
Op het moment is er in Nederland ook een fel protest aan de gang tegen bisschop Hurkmans uit Den Bosch. Zo worden homo's, lesbo's en sympathisanten al dagenlang opgeroepen om op zondag te komen protesteren tijdens de mis om 10 uur 's ochtends in Den Bosch. 

Protest

Het is de bedoeling dat dit de komende zeven zondagen plaats gaat vinden, tot dat er een vorm van excuses wordt aangeboden voor het feit dat pastoor Luc Buyens uit Reusel, zelf ook een Vlaming, onlangs weigerde om een homo een hostie te geven. Dit deed hij omdat de jongen, een carnavalsprins, homoseksueel is. Het bisdom, verantwoordelijk voor de betreffende pastoor, heeft inmiddels besloten om zondag aan niemand hosties uit te delen.

CFLees ook:
» Pastoor weigert hele kerk (160) reacties
» Protest tegen weigerpastoor (109) reacties
» Homoprins geweigerd door pastoor (115) reacties
Lees ook:
» ‘Homoseksualiteit is als anorexia’ (47) reacties