Dat bleek uit de verklaring van een woordvoerder van RTV NH die samen met AT5 een competitie organiseert om rondemissen en -misters te selecteren voor de aankomende Giro d'Italia. Ook de meisjes die aan de competitie meedoen worden waarschijnlijk geen officiele rondemiss.

De Italiaanse organisatoren van de Giro zouden erop staan dat de missen uit Italie worden meegebracht. Daarnaast voegde een woordvoerder, Angelo Zomegan, eraan toe dat hij niets weet van de Ciao Bella competitie en dat hij ook zeker geen toestemming had gegeven.

Liever vrouwen
Een woordvoerder van RTV NH bevestigt dat er bij de 20 deelnemers inderdaad twee mannen zitten. Aankomende vrijdag vindt de eerste selectieprocedure plaats. In theorie kunnen de mannen daar tussen zitten, maar dat zou wel ‘een beetje raar’ zijn, voegt ze toe. “Vergelijk het met Idols. In principe kunnen oudere mensen daaraan meedoen, maar het is niet waarschijnlijk dat ze winnen, want men is op zoek naar iemand die een popster zou kunnen worden.”

De woordvoerder maakt zich geen zorgen dat het afwijzen van de mannelijke kandidaten zal worden uitgelegd als buigen voor kritiek. “De kandidaten worden beoordeeld op hun kennis van Italië, hun uiterlijk en hun sportiviteit. Dus we kunnen altijd uitleggen waarom er een bepaalde keuze is gemaakt.”

Bijrol
RTV NH houdt vol dat de winnaars van Ciao Bella in Amsterdam als officiële rondemiss mogen optreden, maar een woordvoerder van de gemeente Amsterdam die contact onderhoudt met de Italiaanse organisatie betwijfelt dit en brengt wat nuance aan. De officiële missen worden, volgens de gemeente, uit Italië meegenomen, zoals Zomegnan heeft aangegeven. Er is wel een kans dat de winnaars van Ciao Bella in Amsterdam als rondemiss mogen optreden, maar waarschijnlijk mogen ze hoogstens een bijrol spelen.

Eerder deze week werd door mede-organisator AT5 nog aan Gay.nl gevraagd of er een oproep voor rondemisters geplaatst kon worden.

CF

Lees ook:
» AT5 zoekt nog rondemisters (0) reacties
» Ronde-Mister bij de Giro d’Italia? (26) reacties