Vorig jaar kwam al de eerste single The Spell uit, en het album zou oorspronkelijk ook zo heten. Helaas deed de single het minder goed dan verwacht, waardoor de daadwerkelijke release van het album nu hernoemd is naar The Beat Is... Waar op hun vorige album goed werd gekeken naar de ingrediënten die popliedjes uit de jaren ’80 zo succesvol maakten, bevatten de nummers op The Beat Is... vooral veel jaren 90-extracten. Een klassiek voorbeeld is het swingende Always Up With You, dat klinkt alsof Crystal Waters (Gypsy Woman), Culture Beat (Mr. Vain) en Steve ‘Silk’ Hurley (die bijna alles en iedereen in de nineties remixte) groepsseks op de dansvloer hebben.

Dansvloerfähig
Het hele album is überhaupt bijzonder dansvloerfähig, met af en toe wat gelegenheid om op adem te komen. Chess en Q & A, die eigenlijk allebei over twijfels binnen een relatie gaan, zijn de rustpunten op het album. We zullen dubbelzinnige grapjes over het nummer waarin de woest aantrekkelijke zanger Anders SG zingt over een Hole In My Heart gemakshalve maar even achterwege laten. De zanger van de band ziet er in ieder geval weer erg smakelijk uit op de foto's in het cd-boekje.

Tour
De band tourt op dit moment door Europa als voorprogramma van Lady GaGa. Maar ze zijn de komende data ook als headliner te zien:
  • 14 maart Melkweg, Amsterdam
  • 15 maart Oosterpoort, Groningen
  • 16 maart Doornroosje, Nijmegen
MartijnT

Winnen!
Ook zo'n zin gekregen in het nieuwe dansvloerfähige album van Alphabeat? Gay.nl mag vijf exemplaren van het nieuwe Alphabeat album The Beat Is... verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Alphebat'. Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember? Klik hier voor info!