Het interview verschijnt vier jaar na het einde van de succesvolle comedyshow over homo Will die samenwoont met zijn beste, neurotische vriendin Grace en samen met haar en hun twee beste, grappigste, leukste vrienden Jack en diva Karen avonturen beleeft in New York. Er was ten tijde en na de show eigenlijk nooit veel twijfel over de geaardheid van Sean Hayes. Toch voelde hij geen behoefte om er over te praten in interviews.

'Nooit in de kast'
Tot het laatste issue van homoblad The Advocate. Hierin vertelt hij: "Ik ben wie ik ben. Ik zat nooit in de kast, zoals ze dat zeggen." Over het feit dat hij hier nooit eerder over wilde praten: "Ik geloof dat niemand iemand iets verschuldigd is. Je bent je authentieke zelf naar de mensen toe die je zelf uitkiest. En wanneer je iemand helemaal niet kent, waarom zou je diegene dan uitleggen hoe jij je leven leidt?"

Gezeur zat

Hayes vertelt in het interview ook dat hij zolang gewacht heeft met het interview omdat hij het zat was dat de media hem lastig vielen met die vraag. "Waarom zou je zo doen tegen iemand die zoveel voor de homogemeenschap heeft gedaan? Dat was mijn probleem ermee. Wat wil je dat ik nou nog meer doe? Moet ik op een boot gaan staan? En dan wat? Het is toch nooit genoeg."

De 39-jarige acteur won destijds een Emmy voor het vertolken van de excentrieke Jack in de periode van 1998 tot 2006 en staat binnenkort op Broadway met het stuk Promises. 

Lees hier het volledige interview met de ster. 

CF/The Advocate


Lees ook:
» Homoshowbizzland 32 | Carmen (61) reacties
» Homoshowbizzland 29 | Carmen (28) reacties
» Homoshowbizzland 22 | Carmen (50) reacties
» Carmen | Homoshowbizzland 8 (49) reacties
» Geld voor makers Will&Grace (28) reacties
» Celebs uit de kast getrokken (33) reacties
» TV kan homofobie tegengaan! (41) reacties