Marianne Thieme (PvdD) spreekt van schande. "Het is een campagne die wordt gefinancierd door de belastingbetaler." Ze eist dat de glossy uit de schappen wordt gehaald en dat de kosten op het CDA worden verhaald.

Belastinggeld
De minister moet uitleggen waarom zij een 'graai uit de belastingkas' doet, zei Krista van Velzen (SP). Een 'gotspe', noemde Ineke van Gent (GroenLinks) het. Die miljoen euro die de uitgave heeft gekost, kan beter worden besteed aan het departement, stelde zij. "Dat wordt betalen voor het CDA." Ook Verburgs eigen CDA steunde het verzoek, evenals de VVD, D66 en de PVV. "Het is een schande wat er nu gebeurt."

De Gerda
Het ministerie van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) bestaat dit jaar 75 jaar en de Gerda zou dit jubileum moeten markeren. "Deze Gerda is dan ook een ode aan het groen in ons land. En daar mogen wij best eens wat voor over hebben. Daarom hees ik mij een tijdje geleden op een regenachtige zaterdagochtend met genoegen in stijlvolle kleding en liet ik mij voor één keer stevig onder handen nemen door een visagist", aldus Verburg in het blad.


CF