De CGB heeft dit besloten omdat een ondernemer zelf mag bepalen welke producten hij verkoopt. Het is niet verplicht om producten te leveren die niet in het assortiment zitten. Wel vereist de wet dat het assortiment voor iedereen beschikbaar is. De ondernemer mag hierbij geen onderscheid maken en groepen uitsluiten omdat ze bijvoorbeeld homo zijn.

Klacht
Textielbedrukkingsbedrijf Konavo uit Nieuwe Tonge wilde geen handdoeken met een bepaalde tekst bedrukken. Stichting Gay Sport Nijmegen diende hierover een klacht in bij de CGB. De drukkerij wilde wel handdoeken leveren aan de stichting, maar weigerde daarop een tekst te drukken met de term ‘gaysport’ erin. De CGB oordeelde dat het een leverancier vrij staat zelf te bepalen wat hij levert.

Religie
De CGB beantwoordt tenslotte ook nog de vraag of de wet strenger zou zijn wanneer het hier zou gaan om een bedrijf dat om religieuze redenen de tekst ‘joods toernooi’ of ‘moslimtoernooi’ zou weigeren te drukken en of in die zin homoseksuelen ongelijk worden behandeld door de Algemene Wet Gelijke Behandeling. Volgens de CGB is dat onzin. Ook in die zin is er volgens de CGB dus geen sprake van ongelijke behandeling in de zin van de wet.