De ombudsman van The Washington Post, Alexander Andrews, zegt dat veel boze lezers zich in homofobe termen uitdrukten. Zevenentwintig lezers zeiden hun abonnement op. Een ervan emailde een van de verslaggevers om te zeggen dat "dit soort dingen zorgt ervoor dat normale mensen moeten kotsen. Mensen hebben kinderen die dit soort onzin onder ogen krijgen. Ik ben blij als jouw krant failliet gaat. Echte mannen trouwen met vrouwen."

Gevecht
Maar Andrews vindt niet dat The Post te ver is gegaan. "De foto verdiende het om in de krant en op de website te staan. Nieuwsfoto's moeten de realiteit weergeven. En deze foto liet goed zien hoe significant deze historische gebeurtenis was. De recentelijke beslissing van Washington DC om het homohuwelijk goed te keuren was het resultaat van decennia lang vechten voor homorechten. De foto waarop Jeremy Ames en Taka Ariga zoenend te zien waren liet simpelweg de vreugde van een koppel dat nu kan trouwen, zien. Een koppel dat eerder nog werd geweigerd."

Volgens Andrews doen deze klachten hem denken aan de tijd waarin er nog geklaagd werd over foto's waarop zwarte en blanke mensen samen te zien waren.

CF