De Amerikaanse versie van het maandblad ‘Marie Claire’ wordt gemaakt in New York. Redacteuren, marketeers en assistenten werken zich elke dag een slag in de rondte om een perfect tijdschrift af te leveren. ‘Voor jou tien anderen’, is een slogan die zij zich maar al te goed in de oren knopen. Dat geldt vooral voor Ashley, Samantha en Talita, de drie stagiaires die centraal staan in ‘Running In Heels’. Te zien is hoe zij als groentjes voor de wereldberoemde glossy gaan werken, een stage die voor heel wat jaloerse blikken zorgt.

De drie jonge vrouwen zijn allemaal nieuw in New York. De ambitieuze Ashley komt uit Washington D.C., Talita is typisch L.A. en de roots van de mooie Samantha liggen in Wisconsin. Nog voor ze elkaar live hadden gezien, besloten de drie samen een appartement te huren. Met drie meiden die weten wat ze willen, staat dit samenwonen garant voor de nodige clashes.

In aflevering één, die in twee delen wordt uitgezonden, is de eerste ontmoeting van de drie stagiaires te zien. Ashley en Talita hebben aan één blik op elkaar genoeg om te weten dat zij geen ‘match made in heaven’ zijn.