Newsome heeft samen met de American Civil Liberties Union (ACLU) een klacht ingediend tegen de politie in Rapid City, South Dakota. “Ik hield me aan de regels van DADT”, aldus Newsome. “Ik ben het niet eens met wat de politie heeft gedaan. Ze hebben hun eigen regels overtreden en mijn privacy geschonden”.

In november vorig jaar stond de politie bij Newsome op de stoep omdat diens partner Hutson gezocht werd wegens diefstal. Newsome werd gevraagd onmiddellijk thuis te komen om te helpen bij de zoektocht naar Hutson, maar weigerde omdat ze op dat moment aan het werk was op de luchtbasis in het nabije Ellsworth.

Naar eigen zeggen zag de politie toen door een raam van Newsome’s huis een huwelijkslicentie op de keukentafel liggen. Zij en haar vriendin trouwden vorig jaar oktober in Iowa, waar het homohuwelijk sinds april 2009 mogelijk is.

De politie lichtte vervolgens Newsome’s werkgever in. Volgens politiechef Steve Allender konden zij hun vondst niet negeren. “De luchtmacht had er recht op dit te weten”. Newsome werd ontslagen.

In hun aanklacht zegt de ACLU dat de politie geen enkele wettelijke reden had de luchtmacht in te lichten over Newsome’s seksuele geaardheid en dat ze wisten dat dit Newsome’s carrière in gevaar zou brengen.

Newsome zelf vermoedt dat het een wraakactie van de politie was omdat ze hen niet wilde assisteren bij de zoektocht naar haar vrouw.

President Obama heeft meerdere malen beloofd het DADT-beleid af te schaffen. Newsome zegt uit te kijken naar de tijd dat homoseksuelen openlijk hun land kunnen dienen. Voor haar is het echter al te laat.

TGK