Sauna Steamworks in Arnhem, waar Dingemans eigenaar van is, houdt namelijk een heuse twitterdag.

Op deze dag, 9 april, mag iedereen die Dingemans volgt op twitter gratis naar binnen. “Het was een spontaan idee. Ik had het er met wat vrienden over en het hele twitteren deed ons een beetje denken aan irc (voor de jongeren: een chatprogramma van toen computers nog meer dan 20 kilo wogen, red.). Toen werden er ook irc-meetings georganiseerd. Tegenwoordig heb ik zelf met Steamworks de gelegenheid waar het kan plaatsvinden”, zegt Dingemans over de actie.

Hij vervolgt: “Ik denk dat ook twitteraars elkaar willen ontmoeten. Daarnaast is het een leuke actie om het ongelijk van de koningin aan te tonen, die twitter vorig jaar asociaal medium noemde.” Alleen mensen die Arold op twitter volgen worden gratis toegelaten.

Twitter wordt steeds meer gebruikt voor ludieke acties maar wordt ook steeds meer een nieuwsmedium. Afgelopen woensdag kregen wij bijvoorbeeld via twitter het nieuws over de Chueca binnen. Heb je ook nieuws? Volg ons en tweet het tegen ons aan(@gay_nl).

#FF @WouterNeerings @RJProos @CarmenHercules @CafeCapella @_iFrederik @PerezHilton @HugoScherff @FrankvanDalen en natuurlijk @arolddingemans

KS