Nadat de videoclip zijn premiere beleefde, kwamen er al snel heftige reacties naar boven waaronder bij de Amerikaanse nieuwszender Fox News. De clip zou ‘gif voor de hersens van kinderen’ zijn en kindermisbruikers motiveren volgens Sandy Rios van the Culture Campaign. Ook noemde ze de gesuggereerde lesbische relatie in de video tussen GaGa en Beyonce 'onsmakelijk'.

In een reactie zegt de 23-jarige zangeres: "Er zijn transseksuele vrouwen en transgendervrouwen en opeens wordt het vergif en iets anders omdat er mensen in deze wereld zijn die geloven dat homo zijn een keuze is. Het is geen keuze, wij zijn zo geboren.”

Baanbrekend
“Daarom is deze videoclip voor mij baanbrekend omdat het met één voet in de kunstwereld en de andere voet in de commerciële wereld staat. Ik vertelde Beyonce nadat dit was uitgezonden: 'je zult zien dat de video niet alleen geweldig is, maar dat men over zes maanden ook ziet wat deze video betekent'", vervolgt de zangeres, die op 15 mei in het Gelredome in Arnhem optreedt.

“Mensen zeggen dat de videoclip sadomachistisch is of dat hij moord promoot bij jonge mensen. Het is niet mijn persoonlijke idee dat deze clip zoveel aandacht krijgt vanwege deze thema’s, want die heb ik eerder ook al behandeld. Het is omdat het samen met Beyonce is en omdat er zoveel homoseksuele thema’s inzitten.”

Bekijk hieronder de veelbesproken clip van Lady Gaga en Beyonce:

GJK

Lees ook:
» Lady Gaga in Glee! (19) reacties
» Lady Gaga naakt in nieuwe clip! (150) reacties
» Lady Gaga naar Nederland (110) reacties