'Bedankt voor uw reactie. Uit principiële redenen wil ik niet mee werken om hier reclame voor te maken. Mochten er verder nog vragen zijn dan hoor ik het graag'. Dat schrijft een Maxgiving-medewerkster in een reactie op een offerteaanvraag voor het laten bedrukken van balpennen met het logo van Embrace Pink.

Opheldering
Hierop heeft Embrace Pink-directeur Giovanni Nijenhuis het bedrijf opgebeld en om opheldering gevraagd. Tijdens dit gesprek maakte medewerkster Gonnelies Moens duidelijk: "God heeft man en vrouw geschapen, het zou tegen mijn gevoel indruisen om mee te werken aan promotie voor een homo-organisatie. Ik kan me voorstellen dat u denkt: 'Huh? Kan een bedrijf dat zomaar weigeren?' maar ik hoop dat u mij begrijpt. Je leest natuurlijk veel over het onderwerp in de krant en zo, en ik vind het ook moeilijk om te weigeren. Dat gebeurt eigenlijk bijna nooit, maar ik kan het gewoon niet. Ik hoop dat u daar begrip voor kunt opbrengen".

Melding
Embrace Pink heeft laten weten een melding van het incident te maken bij de Commissie Gelijke Behandeling. Vanmiddag vindt overleg plaats met een jurist. Mogelijk wordt er ook aangifte bij de politie gedaan.

Eerder was er een soortgelijke zaak tussen Gay Sport Nijmegen en textieldrukker Konavo die weigerde handdoeken te bedrukken met de tekst 'Pink Tournament Nijmegen 2010'. Hierover oordeelde de Commissie Gelijke Behandeling dat de textieldrukker dit mocht weigeren.

CF

Lees ook:
» Bedrijf mag homoproduct weigeren (40) reacties
» Nijmeegse homo's geweigerd (131) reacties