Dat schrijft de broer van Geert Wilders, Paul, op zijn weblog. De nieuwe film van de politicus gaat op 1 mei 2010 in Los Angeles in premiere en moet een vervolg op zijn eerste 'film' Fitna worden.

Anti-homohuwelijk
Grote geldschieter The Christian Action Network is een groot voorstander van het verbieden van abortussen,  bidden op openbare scholen en het hervatten van religieuze normen en waarden. Daarbij hoort volgens hen ook het steunen van het zogenaamde traditionele huwelijk en de strijd tegen het homohuwelijk. Ook kwam de organisatie in het nieuws toen deze zich hard maakte om de Gay Days in Disney World tegen te houden, naar eigen zeggen om kinderen en families te beschermen. Leuk detail over de organisatie: toen Ellen Degeneres in 1997 uit de kast kwam zei Martin J. Mawyer, directeur van de organisatie, dat "ze haar vieze lesbische lifestyle in onze huiskamers dumpte".


Homovriendelijk
Geert Wilders en zijn Partij Voor de Vrijheid claimen zich echter juist voor homo's in willen zetten. Zo zei een woordvoerder van de partij, in aanloop naar de verkiezingen, nog tegen de website Gayvote.nl: "Het belangrijkste dat de Partij voor de Vrijheid bereikt heeft is dat het als enige partij wijst op het fundamentele gevaar van de islamisering voor de positie van homoseksuelen in Nederland. Dat geluid was volledig afwezig in de Tweede Kamer voordat de PVV haar intrede maakte in 2006. Alle andere partijen zijn meegegaan in de massa-immigratie, de islamisering en daarmee met de structurele achteruitgang van de positie van homoseksuelen in Nederland." Hoe nauwe samenwerking met een homofobe organisatie als CAN in dit plaatje past, is onduidelijk.

Kijk hieronder naar de trailer van Islam Rising.Update: Wilders heeft besloten om niet naar de première te gaan. Volgens de politicus is niet duidelijk of de directeur van CAN zijn homofobe uitspraken wel of niet gedaan heeft. Wilders wil het risico niet lopen daarmee geassocieerd te worden.