Plasterk probeerde uit te leggen dat er een verschil is tussen gedragingen en persoonskenmerken. Bij gedragingen horen dingen als prostitutie, stelen en pornografie. Onder het kopje persoonkenmerken vind je ras, geslacht, geloof en seksuele voorkeur. Volgens de voormalig minister is het niet mogelijk om die laatste groep te veranderen door een therapie of veel bidden. Volgens hem is het dan ook nodig om de 'enkele feit'-constructie in de Algemene Wet Gelijke Behandeling voor het bijzonder onderwijs te schrappen.

Protest
De SGP-jongeren wilden op hun beurt Plasterk juist overhalen om zijn afkeuring uit te spreken over de actie van PvdA-voorzitter Ploumen die homo's opriep om te protesteren in de Sint-Janskerk van Den Bosch. Dit gebeurde nadat een homo de communie werd geweigerd. Plasterk gaf echter aan dat Ploumen (zelf ook lid van de kerk) best mag protesteren tegen de gang van zaken. Volgens Plasterk is de actie niks vergeleken bij de Beeldenstorm die de gereformeerden in de zestiende eeuw hielden.

De SGP-jongerendag wordt elke twee jaar gehouden en trekt meestal zo'n 1000 jongeren. Het thema van dit jaar was 'Zeggen wat je denkt!'.

CF


Lees ook:
» Rouvoet niet op Canal Parade (42) reacties
» Van Bijsterveldt krijgt 'homozaken' (33) reacties
» Upd.2 Rouvoet minister homozaken (78) reacties
» COC betreurt vertrek Plasterk (32) reacties
Lees ook:
» Homo's mogen toch hostie! (87) reacties
» Hostiegate: Homo's verlaten kerk (112) reacties
» Onrust in Vlaamse en Nederlandse kerk (24) reacties
» Hostiegate: pastoor krijgt bijstand! (93) reacties
» Protest tegen weigerpastoor (109) reacties