"De nieuwe anti-rookwetgeving verbiedt één van onze hoofdsponsors, Philip Morris, om nog langer evenementen te ondersteunen. Dit maakt dat NaviGaytion niet langer haalbaar is." Dat legt de organisatie op de site van NaviGaytion uit.

Organisator Ludo Smits durft het dit jaar niet aan om zonder deze hoofdsponsor door te gaan. Het festival draait al een aantal jaar wat verlies, zonder deze hoofdsponsor wordt het een te groot financieel risico.

Het ééndaagse gay-minded evenement is in voorgaande jaren erg goed bezocht. Door het unieke concept van een festival met de gebruikelijke grote podia te combineren met bootfeesten trok het festival vorig jaar ongeveer 12.000 bezoekers. 

Smits laat het er niet bij zitten. Dit jaar gaat het niet meer lukken, maar hij geeft in een interview met het Gazet van Antwerpen aan dat hij nu al op zoek is naar nieuwe sponsoren voor de editie van 2011.

De Antwerp Pride gaat wel gewoon door zoals gepland. Wellicht komt er een plaatsvervangend evenement. Het programma is te vinden op de site van Antwerp Pride: www.antwerppride.be.

JvdB