Aan de vooravond van 1 april is bekend geworden dat de Amsterdamse homobar April ontruimd kan gaan worden door brouwerij Heineken. Dit heeft de Amsterdamse kantonrechter woensdag besloten.

Heineken wilde met een kort geding het recht opeisen om onder andere de April te ontruimen. De brouwerij zei recht te hebben op huurpenningen die nog niet betaald zijn. De rechter heeft Heineken nu in het gelijk gesteld. Als de betalingen niet voldaan worden, mag Heineken de gesloten horecazaken ontruimen.

Het zou gaan om een huurachterstand van honderdduizenden euro's. Ook Luxembourg op het Spui, Dante en The Three Sisters kunnen worden ontruimd. 

Exit
Ook is bekend geworden dat dinsdag de Exit sowieso ontruimd gaat worden. Heineken zegt nog vijf miljoen euro te krijgen. "We gaan dat langzaam oprollen", zegt een woordvoerder tegen het Parool.

Kooistra zegt dat hij 'geen partij' is bij de Exit. "Ik ben slechts de verhuurder. Als de huurder het niet kan betalen gaat die eruit en komt er vast wel weer een nieuwe huurder", zegt Kooistra tegen Gay.nl. Ook zegt hij dat er met de Arc, Soho en April niets aan de hand is.

Eerder dreigde in januari de Belgische brouwer Inbev naar de rechter te stappen omdat (huurders van) Kooistra nog tien miljoen schuld zou(den) hebben. Vervolgens werd er door een ex-werknemer beslag gelegd op de kassa-inhoud van de dagomzet van de April en de Arc.

Lees ook:
» Opnieuw problemen Kooistra (23) reacties
» Inval bij Arc en April (36) reacties
» Problemen voor Sjoerd Kooistra? (47) reacties