Het was toch wel een beetje de week van Sjoerd Kooistra. De landelijke media schreven allemaal over de horecamagnaat. Aanstaande dinsdag wordt de Amsterdamse club Exit ontruimd en de April zou wel eens heel snel kunnen volgen. Het wordt leeg in de Reguliers. Eerst al de Havanna en ’t Leeuwtje, nu dus misschien ook de Kooistra-tenten. Het lijkt ons een goede zaak als Kooistra even wat euries van z’n Quote 500-status afsnoept, Heineken blij maakt en vervolgens ons ook door de bierprijs met een euro te verlagen. Anders is het waarschijnlijk snel definitief Exit Kooistra.


Livin’ La Vida Loca!
Niemand leek verbaasd te zijn toen Ricky Martin ein-de-lijk uit de kast kwam afgelopen maandag. Toch werd er over niets anders gesproken en getwitterd die avond. Het werd tijd! Hopelijk is het hek van de dam en kunnen we binnenkort nog meer ‘outings’ tegemoet zien. We kwamen de Nederlandse Ricky Martin, Thomas Berge, gisteren tegen bij Sterren.nl waar we waren voor een interview met Sieneke. Wie weet, op een dag…Ge-Sheehannes
Zucht. De Amerikaanse ex-generaal Sheehan heeft spijt betuigd voor z’n uitspraken die blijkbaar uit de duim gezogen waren. Sheehan buigt voor de Nederlandse legerhomo’s. Alleen koop je er weinig voor aangezien de uitspraken wel worden meegenomen in het Amerikaanse Congres. Het COC noemt de spijtbetuiging een overwinning, maar het is feitelijk niets meer dan Nederlanders de mond snoeren.


Komt dat Sieneke!
Gay.nl reisde af naar de wondere wereld van palingpop, caféhits en videoclips uit Benidorm: Sterren.nl. Daar interviewden we de Nederlandse Songfestivalinzending Sieneke. “Beroemd worden is altijd mijn droom geweest”, was een van de uitspraken die ze deed tijdens het nu al spraakmakende interview. Zondag verschijnt het interview op Gay.nl en Sieneke heeft het daarin onder andere over het kleine aantal persaccreditaties dat de Tros heeft uitgegeven.

Daar bij Sterren.nl liepen we ook Tim Douwsma tegen het superaantrekkelijke lijf. Wij zijn fan! In z’n videoclip heeft hij een romantisch weekendje met een meisje, maar dat is vast allemaal voor de show. Als hij snel uit de kast komt, kan hij zich meteen inschrijven voor Mr Gay 2010. We can only hope.


Kort maar krachtig

  • ‘Liever dood dan de zorg in’. Het is slecht gesteld in de roze ouderenzorg en dat is zorgwekkend!
  • Er zijn inmiddels meer dan 100 inschrijvingen voor de Mr Gay verkiezing. De inschrijfperiode blijft niet eeuwig open, dus als je je nog niet hebt ingeschreven, doe het snel op www.mrgay.nl!
  • Nederland vindt Geer en Goor niet grappig. Zijn imitaties van Geer en Goor wel grappig? Deze van Koefnoen in elk geval wel! Het is om te gieren!
  • Het ministerie van OCW vaart niet mee tijdens de Gay Pride. Was te verwachten, maar toch teleurstellend van Rouvoet.
Deze week voor het eerst sinds jaren weer Homoshowbizzland van showbizzdeskundige bij uitstek: Carmen Felix. Wij hebben er van genoten. Over vier weken weer! We hadden ook een column van een politicus toegezegd, maar hij is druk, druk, druk en dus is deze een weekje uitgesteld. Je kon gisteren wel lezen over de verloving van columnist Anne.

Volgende week is het de beurt aan Roelof en Robbert Jan, dus dat belooft veel politiek en humor. Altijd goed. Zoals gezegd verschijnt zondag het interview met Sieneke (die trouwens donderdag 18 geworden is, gefeliciteerd meisje!) en ook komt er een heel spannend interview met twee Bel Ami-acteurs.

Wat vonden jullie het meest interessante nieuws van afgelopen week? Dat is net zo verrassend als wat er in het artikel stond: Ricky Martin is homo. En dat is meteen ook het meest besproken artikel.

FF: @Ricky_Martin @Mrgaynl @denware @rickhoen @gay_nl
Tipgevers bedankt!

Dit artikel is samengesteld door de voltallige redactie. Meer info over de redactie? Kijk op het redactieprofiel!