Alle scholieren, op zes na, waren uitgenodigd voor het echte eindfeest. Constance en vijf anderen werden opgelicht. Haar school verbood haar eerder om met haar vriendin naar het feest te komen. McMillen moest met een jongen komen en een jurk aantrekken.

Afgelast
McMillen pikte dit niet en eiste dat ze met haar vriendin mocht komen. Daarop gelaste de school het feest af. Zogenaamd in het belang van de "opvoeding, veiligheid en welzijn" van de andere leerlingen op de school.

De rechtszaak die McMillen tegen haar school aanspande won ze. De directie hoefde echter niet alsnog een feest te organiseren, omdat ouders van andere leerlingen een eigen feest hadden georganiseerd waarop iedereen welkom is.

Nepfeest
Na de uitspraak van de rechter werd echter ook dat feest geannuleerd. Het 18-jarige meisje kreeg een nieuwe datum en tijd door. Van een nepfeest, zo bleek later. De rest van de leerlingen waren op een geheime plek het 'echte' feest aan het vieren.

Constance zegt verdrietig te zijn over het nepfeest waar ze naartoe gelokt werd, samen met vijf andere impopulaire leerlingen. "Maar ze hadden het wel leuk. Ze konden voor het eerst plezier hebben zonder zich zorgen te hoeven maken dat anderen ze zouden uitlachen", aldus Constance.

CF

Lees ook:
» Lesbische leerling wint rechtszaak (29) reacties
» Ellen steunt lesbische leerlinge (38) reacties
» Schoolbal afgelast om lesbische date (54) reacties