Na alle hectiek rondom Ricky Martin en Sjoerd Kooistra vorige week, bleef het deze week beduidend rustiger in het nieuws. Eén van de meest opvallende dingen was huuphuuphuup Barbatruc van een aantal vervelende, conservatieve Amerikanen die stiekem een aantal nerds en lesbiennes naar de verkeerde prom lieten komen. Samen met vijf andere leerlingen had Constance het in elk geval wel leuk. Wellicht hebben ze met z’n zessen een ingenieus plan bedacht om alle bullebakken eens goed terug te pakken. Revenge of the nerds style!


Een politieke partij volledig gericht op homo’s. Gelukkig is het in Nederland niet nodig, maar in de Filippijnen blijkbaar wel. Nu het Hooggerechtshof heeft besloten dat de partij mee mag doen aan de verkiezingen, is het nog maar de vraag of er daadwerkelijk op de partij gestemd gaat worden. De Filippijnen kunnen het roze geluid goed gebruiken om de zwaar religieuze cultuur wat op te schudden.


We love you tube
Deze week schreef Carmen een artikel over een nogal vreemde man die op youtube een homofoob filmpje plaatste. Daar kwam de man achter en hij sloeg terug met een nieuw, nog verontrustender filmpje. Daarin richtte hij zich persoonlijk op de schrijver van het artikel. We hebben er heel hard om gelachen op de redactie en zijn er nog steeds niet over uit of het een heel flauwe, zielige act is of een daadwerkelijk door het blowen en drinken verstoorde, aandachtsgeile geest. In beide gevallen is het moment aangekomen om er geen aandacht meer aan te besteden. Vanaf nu dus.


Boekbejubel

Het is enigszins vreemd om advies over de liefde te krijgen van iemand die bekend staat om zijn gestuntel in de liefde. Maar misschien heeft dat Gordon wel juist alle wijsheid gegeven om zijn boek ‘Over de liefde, gids voor het gebroken hart’ te kunnen schrijven. Wat in ieder geval elke verwachting overtrof was het lanceringsfeestje. In Studio 21 werd een spectaculaire show neergezet met achtergronddanseressen, bekende Nederlanders en een akoestische versie van Shine. We spraken met Marijke Helwegen, Maik de Boer, de moeder van Gordon en met z’n vriendje Raoul. Daarover lees je alles in het artikel dat zaterdagmiddag op de site verschijnt.

Na het feest van Gordon spoedden wij ons door de vrijdagmiddagspits terug naar Amsterdam om naar de boekpresentatie van Arie Boomsma en Stephan Sanders te gaan. Zij schreven een boek over het mannelijke lichaam (toepasselijk getiteld ‘De man en zijn lichaam’). En dat is een succes want ze zijn nog voor de start van de verkoop toe aan de derde druk. Dat is leuk en dat gunnen we Arie van harte!


Kort maar krachtig
  • In het verkiezingsprogramma van zowel de PvdA als de VVD (beide deze week gepresenteerd) schrijven ze weigerambtenaren te willen verbieden. Wanneer volgt de rest?
  • Exit Exit
  • De Raad van Europa heeft een aanbeveling aangenomen waarmee homo’s wettelijk beschermd worden tegen discriminatie. We zijn benieuwd hoeveel Gay Pides in Oost-Europa daadwerkelijk plaats gaan vinden zonder te worden neergeslagen.
  • Het AMC boekte een geweldige vooruitgang in onderzoek naar HIV. Keep on the good work!
  • De KRO zoekt nog steeds jongeren om mee te doen aan een tv-programma over uit de kast komen. Iets voor jou? Kijk hier voor meer informatie.
  • Er zijn al honderden inschrijven voor Mr Gay Netherlands 2010. Heb je je nog niet aangemeld? Doe het snel op www.mrgay.nl!


Een week nauwelijks Gaga. Stilte voor de storm? Op 15 mei staat ze in het Gelredome en kaarten win je op OUTmusic! Niet naar Gaga maar naar Oslo voor het Songfestival? Ook daarvoor win je kaarten op OUTmusic! Gekkenhuis! En daarnaast hoor je ook nog gewoon fijne muziek. Win-win!


Wat vonden jullie het meest interessante nieuws van de afgelopen week? BelAmi-boys in Amsterdam! Ha! Ondanks een klein golfje met kritiek (‘stom bericht’, ‘flauwekul’, ‘belachelijk’) bleek het onderwerp razend populair. Nee, het was geen advertorial, we vermoedden dat een deel van de Gay.nl-ers het interessante informatie zou vinden. Inmiddels is het eerste interview met een BelAmi-boy geplaatst. Volgende week volgt het tweede (en stiekem betere) interview met Luke Hamill.

Het meest besproken artikel was dat over het overlijden van Sugar Lee Hooper. We gaan een icoon, een heldin missen!


Voor de verandering een unfollow friday: @Lauderaaf @IBEBL (dat stormpje in een glas abdijwijn is wel over inmiddels) oh, en hadden we @lauderaaf al genoemd?! Wie je sinds deze week wel kunt volgen is Cornald Maas! @CornaldM

Dit artikel is samengesteld door de voltallige redactie. Meer info over de redactie? Kijk op het redactieprofiel!