Maar waar gaat dat boek dan eigenlijk over? Kort maar krachtig: over de liefde. Het hele boek staat in het teken daarvan. De pagina’s zijn vormgegeven in de vorm van een hartje, de kleur rood komt bijna op elke pagina terug, er staan gedichtjes in het boek en toepasselijke, door Gordon zelf geschreven songteksten.

Het is een boek voor de zoektocht naar geluk en een gids voor het gebroken hart, schrijft Gordon.

En wat vindt bekend Nederland daar van? We vroegen het allereerst aan Marijke Helwegen. “Gordon is een lieve jongen, ik vind het erg leuk dat hij dit boek geschreven heeft. Hij heeft vooral praktijkervaring, maar nu ook een goede theorie. Die moet hij nu ook gaan volgen. Zelf heb ik minder praktijkervaring, ik ben nog steeds samen met mijn jeugdliefde, dus ik ga het boek zeker lezen. Het ligt al op m’n nachtkastje.”

Ook de moeder van Gordon was aanwezig. Ze klapte enthousiast voor haar zoon en pinkte een traan weg toen Gordon een liefdesmedley zong. “Ik ben erg trots op hem. Ik vind het ontzettend knap dat hij het boek geschreven heeft”, zei mama Gordon. Ook over Gordon’s vriend Raoul had ze een duidelijke mening: “Een blijvertje!”.

Model Raoul was zelf ook aanwezig (hoewel we hem bijna niet herkenden; in het echt ziet hij er een stuk beter uit dan op de foto die we eerder plaatsten!). Hij wilde alleen off the record praten omdat het Gordon’s moment was. Dat begrijpen we volkomen en we snappen inmiddels ook heel goed waarom de zanger verliefd op Raoul is geworden.

Op weg naar de uitgang liepen we Maik de Boer nog tegen het strakke lijf. De stylist heeft ook een bijdrage geleverd aan het boek van Goor, met een klein stukje over zijn opvatting over liefde (‘Laten we in de wereld van de buitenkant in Godsnaam de innerlijke mens koesteren’). De Boer zegt het boek met interesse te zullen lezen: “Gordon, ikzelf en bijvoorbeeld ook Carlo lopen denk ik tegen dezelfde dingen aan. Het is soms lastig om te zien of iemand interesse in je heeft om wie je bent of vanwege je beroemdheid. Ik noem dat het verschil tussen herkenning en erkenning. Dat is soms erg lastig.”

Tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar zei Connie Breukhoven de echte liefde die Gordon uitstraalt te waarden ‘en niet zoals bij La Paay die meteen zes fotografen belt’ voegde ze daaraan toe. Daarnaast zei ze iets te willen voorlezen uit het boek maar ze kwam niet verder dan het uitscheuren van een paar bladzijden omdat deze ‘echt niet gepubliceerd konden worden’. Gordon vond het geen leuk grapje.

KS
Lees ook:
» De week van Gay.nl (0) reacties
» Gordon niet bij Canal Parade (38) reacties
» Gordon heeft nieuwe vriend! (198) reacties