"Het ultieme statusaccessoire voor de vrouw is natuurlijk niet een Birkin, Rolex of Louboutin, maar gewoon een gezellige nicht om lekker mee te winkelen, shampootips uit te wisselen, te roddelen en sloten Sancerre te drinken."

Voor ons gemak heeft Quote de vijf grootste 'faghags' van Nederland op een rij gezet.

1. Estelle Gullit en haar Leco van Zadelhoff.

"Hij boetseerde zijn fameuze Leco-look zo ongeveer op het hoofd van voetbalvrouw Estelle".2. Inge van Kemenade en Stefan van de Mortel.

In eerste instantie geen idee wie het zijn maar na een paar minuten Google kwamen we erachter: Inge is een zakenvrouw-gone-wannabe-zangeres die blijkbaar alle societyfeestjes afstruint. Kijk hieronder het resultaat daarvan.3. Judith Osborn en Robert Lee Hoefnagel

"Hij is goed afgericht en haalt de hele avond champagne voor me," zei Osborn ooit over haar homo. En dat is toch precies waar diepgaande vriendschappen op gebaseerd zijn?

4. Sylvie van der Vaart en Mari van de Ven

De volgens Quote "platgebotoxte visagist/mental coach" is overal waar Sylvie is omdat haar voetballersminnende lippen wel eens zonder gloss kunnen komen zitten.

5. Christine Kroonenberg en Gerard Joling

"Christine is de moeder aller nichtenmoeders". Volgens Quote zijn zij en haar nichten immer in de Montmartre te vinden. Niet alleen Gerard maar ook Gordon en Leco scharen zich graag onder haar warme vleugels.

Is een faghag voor jullie hetzelfde als een goede vriendin? En belangrijker nog: voel jij je ook wel eens een accessoire?

CF