Wat vroeger ‘Christopher Street Day’ (CSD) genoemd werd , heet nu ‘Zurich Pride Festival’. Tijdens dit festival demonstreert de een voor de rechten van homo’s en lesbiennes alsmede tegen discriminatie en buitensluiting en de ander viert dit alles.

Hoogtepunt van de pride is de demonstratie op Helvatiaplatz. Na het enorme straatfeest wordt alles voortgezet in de verscheidene Gay Clubs.
Zurich staat bekend om zijn homovriendelijkheid, het goede eten, de uitgaansgelegenheden, culturele hoogstandjes en de mooie historie die te vinden is in de oude straatjes van de stad.

Tevens een leuk feitje is dat de huidige Burgermeester van Zurich; Corine Mauch openlijk lesbisch is .
De Zurich Pride is geweldig voor Nederlanders die op zoek zijn naar een leuk tripje naar een ander land, maar die niet te ver willen vliegen (je bent er in 1,5 uur met het vliegtuig). Tijdens dit uitje kun je de wonderschone stad bezoeken en de Pride meemaken.


Kijk even op www.zuerich.com/gay om de gayfriendly hotels te vinden of kijk de site van het verkeersbureau op www.myswitzerland.com/gay.

De redactie raad aan om met Swiss International Airline te vliegen. Momenteel hebben ze een super aanbieding dat je voor €240,-  kan vliegen (Amsterdam- Zurich) all-in retour. Check hier even hun website: www.swiss.com Wees ook snel met boeken want de hotels zitten snel vol vanwege de populariteit.

De redactie van Gay.nl en Gay&Night Magazine zullen ook aanwezig zijn op de Zurich Pride, houd deze website goed in de gaten voor het verslag.