Zelf geeft hij al meteen aan dat hij dit niet uit statistieken haalt maar dat hij dit 'gewoon denkt'. "Ik ben natuurlijk uiterst voorzichtig want voor je het weet word je door pressie- en lobbygroepen in het kamp der homohaters opgesloten. Vooropgesteld dat ik als hetero dol op homo’s ben (...)".
Ephimenco geeft aan dat wanneer men kijkt naar het aantal homo's en het aantal pedo's in de samenleving, er toch een soort van overlapping gezien moet worden. "Dat bij pedofielen het homoseksuele aandeel ruim boven de 10% ligt, lijkt me aannemelijk." Hierna maakt hij een scherpe bocht naar iets heel anders: "Interessant in dit kader is het feit dat de roep voor grotere acceptatie van pedofilie en pedoseksualiteit in verhouding vaker bij homoseksuele vooraanstaanden of organisaties is gehoord."

Van kardinaal Bertone naar 'het verlagen van de grens voor seksuele contacten naar 12 jaar'. Ephimenco snapt dat homo's verontwaardigd zijn door de uitspraken van Bertone maar helemaal logisch vindt hij het niet.

Lees hier de hele column van Sylvain Ephimenco.

CF

Lees ook:
» COC over uitspraken Bertone (5) reacties
» 'Misbruik kerk komt door homo's' (164) reacties