Herrema neemt het stokje over van Ferry Houterman. De oud-voorzitter van de VVD in de Amsterdamse gemeenteraad trad in 2007 aan als voorzitter van de Raad van Toezicht van ProGay. De organisatie stond toen aan het begin van een vergaande professionalisering van de Amsterdam Gay Pride. “Zijn inzet op cruciale momenten in bijvoorbeeld contacten met voormalig burgemeester Cohen zijn van grote waarde geweest”, aldus ProGay-voorzitter Frank van Dalen.

Herrema treedt aan in een periode van professionalisering van ProGay. Het Amsterdamse gemeentebestuur maakte vorige maand bekend 100.000 euro beschikbaar te stellen om professionalisering van ProGay te voltooien. De organisatie betrekt komende week een kantoor en is vanaf dan ook telefonisch bereikbaar. Twee nieuwe medewerkers nemen operationele taken over van vrijwilligers. De rol van de Raad van Toezicht wordt verder geformaliseerd. Daarnaast gaat de Raad van Toezicht een belangrijke rol spelen om de continuïteit van de organisatie te waarborgen.

Jaarlijks bezoeken ruim een half miljoen mensen de Amsterdam Gay Pride. Het evenement levert de stad 30 miljoen euro aan economische waarde op. De mediawaarde voor promotie van de stad loopt in de miljoenen. Het evenement dat steeds groter wordt, kan volgens de organisatie in de toekomst alleen succesvol blijven als ook de laatste stappen van de professionalisering worden gezet. Herrema geeft hier in zijn functie als voorzitter van de Raad van Toezicht mede sturing aan.

Lees ook:
» Geen OCW tijdens Canal Parade (23) reacties
» Gay Pride-inschrijvingen eerder dicht (15) reacties
» Roeien tijdens Gay Pride (21) reacties