Nooit eerder kwamen er zo snel al zo veel inschrijvingen binnen voor de verkiezing, die dit jaar voor de vierde keer georganiseerd wordt.

'Het is goed om te zien dat nu al heel verschillende kandidaten zich hebben aangemeld. Ook homo’s zijn een heel diverse doelgroep. We zijn erg blij dat dit in de aanmeldingen is terug te zien', zegt Frederik van den Bosch, één van de organisatoren.

Mr Gay Netherlands 2010 wordt georganiseerd door de belangrijkste gay media in Nederland: radiostation OUTmusic, website Gay.nl, lifestyle televisiezender OUTTV en magazine Gay&Night.

Uitstraling
Uit een poll van Gay.nl blijkt dat het merendeel van de homo's (56%) uitstraling de belangrijkste eigenschap vindt van een Mr Gay. Iets meer dan een kwart let vooral op het uiterlijk (27%). Intelligentie (9%) en een inhoudelijke boodschap (7%) volgen op grote afstand.

De winnaar van Mister Gay Netherlands moet echter niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook iets te zeggen hebben. ‘We vinden het erg belangrijk dat jonge homo’s in Nederland iemand hebben om tegenop te kijken. Iemand die trots is op wie hij is en niet bang is om dat aan de wereld te laten zien’, zegt Van den Bosch.

De inschrijvingsperiode duurt nog twee weken. Ben jij zelfverzekerd, word je geprezen om je uitstraling en kun je een voorbeeld zijn voor anderen? Meld je dan snel aan op MrGay.nl!