Enkele minuten nadat Obama zijn verhaal begon, uitten de activisten hun ongenoegen over de trage vooruitgang op het gebied van het Don’t Ask Don’t Tell-beleid (DADT). Obama reageerde door te verzekeren dat het beleid zal worden herroepen, maar dit was niet voldoende om de activisten stil te krijgen, tot grote ergernis van het publiek.

Met een luid “Yes, we can!” probeerde het publiek de leden van GetEQUAL te overstemmen, maar zonder succes. Obama herhaalde zijn uitspraak: “Zowel Barbara als ikzelf zijn voorstander van de afschaffing van DADT”.

De activisten waren echter nog steeds niet tevreden en moesten uiteindelijk door beveiligingsmedewerkers naar buiten worden begeleid. Het incident duurde in totaal tien minuten.

In een reactie zegt GetEQUAL de president te hebben willen herinneren aan de beloftes die hij tijdens zowel zijn verkiezingscampagne als zijn presidentschap heeft gemaakt om het DADT-beleid af te schaffen. “De LGBT-gemeenschap blijft de president verantwoordelijk houden voor zijn niet nagekomen beloftes”, aldus één van de activisten.

Vorige week kwam Obama nog positief in het nieuws wegens zijn besluit om homo's en lesbiennes dezelfde rechten te geven omtrent ziekenbezoek. Tot nu toe konden ziekenhuizen dit weigeren.

TGK

Lees ook:
» DADT-einde eindelijk in zicht (9) reacties
» 'Einde Don't Ask, Don't Tell in 2010' (19) reacties
» Clinton wil homo's helpen (53) reacties