De verdachten gaven aan dat ze een beetje dronken waren, 'een beetje stoer wilden doen' voor hun vrienden en de mishandeling van de man op homo-ontmoetingsplaats de Groene Ster bij Leeuwarden was niet meer dan 'een geintje'. Dit was het verweer van de twee verdachten tijden de rechtszaak.

Cruiseplek
Dat het incident op een homo-ontmoetingsplaats had plaatsgevonden en dat het slachtoffer op mannen valt, daar zeiden de twee maandag op de zitting van de politierechter verder niets over.

Groene Ster
Op 9 mei vorig jaar was de vriendengroep onderweg en moest een van de vijf nodig naar de wc. Dat moest in de Groene Ster gebeuren. Hier troffen ze de man aan, hij zat in zijn auto, met de benen buitenboord. De twee verdachten, 20 en 22 jaar oud, namen het slachtoffer en zijn auto onder handen.

Mishandeling
De Leeuwarder kreeg een klap tegen zijn hoofd waardoor zijn kunstgebit brak. De man liep een gekneusde voet op voet op omdat hij geschopt werd. Ook zijn auto moest het ontgelden. Er werd op de motorkap van de Renault gebonkt en de autoportier werd omgebogen. De Leeuwarder werd uitgescholden voor 'vuile homo' en 'vieze poot'. Het slachtoffer is ook door de jongens bedreigd met een alarmpistool.

De slachtoffers gaven aan dat ze ervan baalden dat het zo uit de hand is gelopen. 'De eis is terecht, wie zich brandt moet op de blaren zitten', zei een van de verdachten.

CF