Georgië
Ook in Noorwegen zal een ‘Shine’ te horen zijn. Dit jaar dan wel een rustige variant. Sofia Nizharadze is een erg muzikale vrouw die al sinds haar derde bezig is met optreden. Ze heeft gestudeerd aan het conservatorium en heeft onder andere succes gehad in Frankrijk. Sofia houdt het nummer erg klein, maar zal waarschijnlijk onopvallend ten onder gedaan. Er zijn dit jaar teveel inzendingen die ook een rustig nummer laten horen.Denemarken
Chanée & N’evergreen vertegenwoordigen Denemarken dit jaar met ‘In A Moment Like This’, een nummer met invloeden uit de country. Christina Chanée won al op jonge leeftijd diverse talentenjachten en kent veel succes in eigen land. Thomas N’evergreen komt oorspronkelijk uit Denemarken maar heeft vooral succes in Rusland, waar hij tegenwoordig ook woont. Samen gaan ze voor de overwinning. In de drie minuten die ze hebben, pakken ze het moment. Volgend jaar weer richting Scandinavië?Wil jij erbij zijn in Oslo? OUTmusic geeft samen met VisitNorway een geheel verzorgde Songfestivalreis weg! Luister dagelijks tussen 18.00u en 20.00u naar de songfestivaluurtjes op OUTmusic en maak kans op deze geweldige prijs! Surf snel naar OUTmusic.nl!


Malta

Malta kennen we nog van de queen of ballads: Chiara. Dit jaar sturen ze Thea Garrett naar Noorwegen. Wederom een ballad, al is het wel te hopen dat ‘My Dream’ beter gaat presteren dan Chiara vorig jaar deed (#22). De kans zit er in dat Thea’s dream net zo wordt als die van Glennis Grace: impossible. Het nummer is niet heel bijzonder, kent niet echt een hoogtepunt (behalve de enge man met vleugels achter Thea) en zal daardoor niet genoeg opvallen tussen alle andere acts.Slovenië 
Ansambel Žlindra & Kalamari brengen Sloveense folk- en rockmuziek naar Noorwegen. ‘Narodnozabavni Rock’ is de Sloveense vertaling van ‘populaire folkmuziek’. De rock is ver te zoeken in het nummer, maar met de ‘folkse’ kleren die gedragen worden en de accordeon op de achtergrond doet het soms wel wat Eftelings aan. Carnaval Festival goes Eurovision? Zal in Kaatsheuvel beter scoren dan in Oslo.Wil jij erbij zijn in Oslo? OUTmusic geeft samen met VisitNorway een geheel verzorgde Songfestivalreis weg! Luister dagelijks tussen 18.00u en 20.00u naar de songfestivaluurtjes op OUTmusic en maak kans op deze geweldige prijs! Surf snel naar OUTmusic.nl!


Ierland

Niamh Kavanagh zal voor de tweede keer in haar carrière haar land vertegenwoordigen op het songfestival. In 1993 won ze het songfestival zelfs, dat toen gehouden werd in thuisland Ierland. Dat deed ze met ‘In Your Eyes’. Het was het tweede jaar op rij dat Ierland won, een derde jaar zou volgen. Nu keert ze terug met de mooie ballad: ‘It’s For You’. Een romantisch liedje om bij weg te dromen. Ierland kan weer trots zijn op haar inzending.Moldavië
Dit jaar laat Moldavië de krachten bundelen door één van hun succesvolste bands naar Oslo te sturen samen met een talentvolle zangeres. Het SunStroke Project is een groep die al veel hits heeft gehad en door heel Europa heeft opgetreden. Olia Tira is een 21-jarige zangeres die in Moldavië ook bekend is als tv-presentatrice. Tevens heeft ze de covers van verschillende tijdschriften gesierd. Samen hopen ze met het vrolijke ‘Run Away’ de eerste overwinning ooit voor Moldavië te behalen. Waarschijnlijk zal dat ook dit jaar niet gebeuren. Het liedje wordt weliswaar in het Engels gezongen, maar met zo’n accent dat je het amper kunt verstaan. Het nummer is eigenlijk één grote chaos. Meer dan punten van de Oostbloklanden zal het niet opleveren.Wil jij erbij zijn in Oslo? OUTmusic geeft samen met VisitNorway een geheel verzorgde Songfestivalreis weg! Luister dagelijks tussen 18.00u en 20.00u naar de songfestivaluurtjes op OUTmusic en maak kans op deze geweldige prijs! Surf snel naar OUTmusic.nl!


Bosnië-Herzegovina
Vukašin Brajić is een populaire zanger in zijn thuisland. In Noorwegen brengt hij het nummer ‘Thunder And Lightning’ ten gehore. Vukašin is zelf een groot liefhebber van rockmuziek en haalt daar zijn energie uit voor zijn optreden. Hij beweert zelf dan ook in een beest te veranderen zodra hij het podium betreedt. Helaas valt die energie niet van hem af te lezen. In de nationale finale staat hij er maar een beetje bij. Misschien brengt hij de donder en bliksem wel naar Noorwegen, zijn liedje kan namelijk wel een oppepper gebruiken.Duitsland
Met Lena gaat Duitsland dit jaar voor een erg jonge inzending. Op dit moment is ze pas achttien jaar (Sieneke ook, misschien worden ze wel vriendinnen!). Momenteel zit Lena nog in haar eindexamenjaar, maar zodra ze dat heeft afgerond gaat ze richting Noorwegen. ‘Satellite’ is in Duitsland al een enorm succes met hoge hitnoteringen en heeft zelfs na de nationale finale al een record gevestigd: nog nooit is een liedje in zo’n korte tijd zo vaak gedownload. Het is een erg vrolijk nummer dat gaat over de liefde. Lena ziet er erg aandoenlijk en schattig uit en het liedje is ook nog eens aanstekelijk. Gaat Duitsland dan eindelijk weer scoren?

Het Duitse nummer mag als enige niet worden ge-embed en is dus slechts hier te beluisteren: http://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo.

Wil jij erbij zijn in Oslo? OUTmusic geeft samen met VisitNorway een geheel verzorgde Songfestivalreis weg! Luister dagelijks tussen 18.00u en 20.00u naar de songfestivaluurtjes op OUTmusic en maak kans op deze geweldige prijs! Surf snel naar OUTmusic.nl!


Finland

Bij Finland denk je meteen aan de enge monsters van Lordi die het songfestival in 2006 wonnen. Dit jaar sturen ze twee mooie blonde meisjes naar Noorwegen. Hun band heet Kuunkuiskaajat en bestaat uit Susan Aho en Johanna Virtanen. Tijdens het optreden zal Susan zelf haar accordeon bespelen, iets wat ze al sinds kinds af aan doet. Het nummer ‘Työlki Ellää’ bevat stukjes die gezongen worden in een oud Fins dialect en heeft veel invloeden uit de gipsy muziek. In de nationale finale kregen ze 42% van de stemmen, dus de Finnen verwachten er veel van. Het belooft een waar volksfeestje te worden, al vindt niet iedereen de stemmen van de dames even fijn om naar te luisteren.Cyprus
In Cyprus waren ze dit jaar erg wanhopig over hun act. Er loopt blijkbaar geen talentvolle artiest rond in eigen land. En wat doe je dan? Dan ga je googlen naar artiesten. Uiteindelijk kwamen ze in Wales uit bij Jon Lilygreen. Met The Islanders (bestaande uit artiesten uit Noorwegen, Wales, Schotland, Engeland en verrassend genoeg Cyprus) vonden ze er internationaal gezelschap van mensen bij om hem te vergezellen op het podium. Samen heten ze Jon Lilygreen & The Islanders en laten ze met ‘Life Looks Better In Spring’ een rustig nummer horen waarvan het refrein in je hoofd blijft hangen. Daarnaast is het geen straf om naar Jon te kijken. Mocht je het nummer niks vinden maar Jon wel, dan kun je de televisie altijd nog op mute zetten!
Wil jij erbij zijn in Oslo? OUTmusic geeft samen met VisitNorway een geheel verzorgde Songfestivalreis weg! Luister dagelijks tussen 18.00u en 20.00u naar de songfestivaluurtjes op OUTmusic en maak kans op deze geweldige prijs! Surf snel naar OUTmusic.nl!

Dit artikel wordt mogelijk gemaakt door VisitNorway.nl, OUTmusic, OUTTV en Gay.nl!