Nebahat Albayrak is bezig haar eigen ruit in te gooien. De nummer twee op de kieslijst van de PvdA zei in het EO-programma ‘Moraalridders’ dat ambtenaren het homohuwelijk op grond van religie mogen weigeren. In het PvdA verkiezingsprogramma is echter opgenomen dat 'geen enkele trouwambtenaar mag weigeren om een homostel in de echt te verbinden'. In 2007 heeft de PvdA daarnaast een convenant getekend tegen weigerambtenaren. Later kwam Albayrak hier in een reactie nog op terug, maar haar geloofwaardigheid is ze nu wel kwijt. Zou deze uitspraak de PvdA zetels gaan kosten?


As Siddieq
De nieuwe bestuursvoorzitter van de streng Islamitische As Siddieq-basisschool heeft deze week in de Volkskrant gezegd dat een homoseksueel best mag komen solliciteren voor een functie als leraar, maar dat de kans klein is dat hij daadwerkelijk wordt aangenomen. Deze uitspraak is in strijd met ‘de kernwaarden’ van de Nederlandse rechtsstaat, zegt de VVD. Inmiddels zijn er al Kamervragen over gesteld. Laat de overheid eerst maar eens de subsidiekraan dichtdraaien. Wie niet horen wil…


Kort maar krachtig:
  • Het aftellen is begonnen: op 5 mei komt de volgende celeb uit de kast. Is het dan toch Queen Latifah? Tot die tijd is het alleen maar gissen. Wij wachten met spanning af!
  • Grace Jones haalt deze week uit naar ‘copycat’ Lady Gaga. Een schreeuw om aandacht; zou ze gewoon jaloers zijn op Gaga’s succes?
  • De redactie van Gay.nl wenst Robbert Jan Proos ontzettend veel succes met (de première van) zijn nieuwe show Solo!
  • De inschrijvingsperiode voor Mr Gay Netherlands 2010 is gesloten. Benieuwd wie zich hebben aangemeld? Houd de site in de gaten!
  • Man, man, man wat houden we van onze Hollandse piepers! Volgens de Boliviaanse president maken deze ons homo. Prima! Vanavond aardappelstampot!

Het aftellen naar het Eurovisie Songfestival is begonnen! Over ruim een maand vindt de eerste halve finale plaats. Om je alvast een beetje op weg te helpen introduceert Gay.nl (en OUTmusic, OUTTV en VisitNorway) iedere dag twee deelnemende landen, met filmpjes! Gisteren en donderdag trapten we af met Finland, Cyprus, Bosnië-Herzegovina en de inzending van onze Duitse buren. Benieuwd? Klik snel! Vandaag volgen Ierland en Moldavie.

Dat Ricky Martin ‘out and proud’ is, laat hij weten ook. Hij verscheen deze week naakt in een promotiefilmpje voor zijn tournee. Later deze week maakte een Spaans magazine bekend dat hij een relatie heeft gehad met het ontzettend lekkerd model: Eduardo Verastegui. Saillant detail: Eduardo ‘schitterde’ onlangs nog in een reclamefilmpje tegen het homohuwelijk.

Het meest gelezen artikel van de afgelopen week was het interview met BelAmi-acteur Luke Hamill. Door de kop zal het niet komen, want zo verrassend is het toch niet dat een pornoster 'sex-o-holic' is?! Het meest besproken is het luchtige en als ludiek bedoelde artikel 'Top 10 engste foto's van de paus'. We hebben erg veel boze mail ontvangen naar aanleiding van dit artikel. We zouden het een goede zaak vinden als dezelfde woede zich even op de man in kwestie zou richten.


#FF: @avonturenvantim @debdebdeb @rjproos

Fijn weekend!

Dit artikel is samengesteld door de voltallige redactie. Meer info over de redactie? Kijk op het redactieprofiel!