Op het nummer Martha, vernoemd naar zijn zus (die zelf ook singer/songwriter is), zingt hij ‘Martha, it's your brother calling/ Time to go up north and see mother/ Things are harder for her now’ en op het hele album is het effect van de langdurige ziekte en het uiteindelijke overlijden van zijn moeder duidelijk voelbaar. ‘My mother's in the hospital / my sister's at the opera / I'm in love, but let's not talk about it’ zingt Wainwright op Zebulon, het laatste nummer op het album.

Voor de theatervoorstelling Sonette, die vorig jaar in Berlijn werd opgevoerd, componeerde Wainwright muziek bij sonnets van Shakespeare, waarvan er op dit album ook nog drie te vinden zijn. Daarbij zit ook Sonnet 20, waar Shakespeare volgens kenners mee wilde zeggen dat hij homoseksueel was. Voor wie tegen Wainwright's nasale stemgeluid kan is All Days Are Night een prachtige luisterplaat, die voor de doorgewinterde Rufus fan wellicht even wennen is vanwege het complete gebrek aan bombastische nummers.

MartijnT

Winnen!
Ook zo'n zin gekregen in de nieuwe luisterplaat van Rufus Wainwright? Gay.nl mag vijf exemplaren van zijn nieuwe album All Days Are Nights: Songs For Lulu verloten! Mail naar win@gay.nl o.v.v. 'Rufus'. Vergeet vooral niet je profielnaam en volledige adres mee te sturen!

Let op: Goldmembers krijgen voorrang! Nog geen Goldmember?
Klik hier voor info!