Volgens de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) is deze ontwikkeling het resultaat van verkeerd gebruik van antibiotica. Normaal gesproken hebben doctoren een aantal antibiotica tegen deze soa klaarliggen, maar artsen in in Azie constateren een groeiende resistentie. Volgens de WHO verliezen goedkope eerstelijns antibiotica hun werking en is het alleen nog een kwestie van tijd, voordat gonorroe ook resistent wordt tegen cephalosporin, het laatste redmiddel tegen infecties.

Cephalosporin

Onder andere Australië, Hongkong en Japan rapporteren nu al falende behandelingen met orale cephalosporin. Uit onderzoek is ook dat overmatig gebruik van antibiotica bacteriën immuun kunnen maken. Als je een onbehandelde druiper hebt, dan kan dit onder andere leiden tot onvruchtbaarheid, ontstekingen van gewrichten, buitenbaarmoederlijke zwangerschap en infecties bij pasgeboren kinderen, maar lijkt ook een hiv-infectie makkelijker over te dragen, vooral bij homomannen.

Matthew Hodson van de Britse Gay Men’s Health Charity, vindt het zorgwekkend: ‘hiv-positieve mannen met gonorroe zijn besmettelijker, maar hiv-negatieve mannen met een druiper zijn ook bevattelijker voor een hiv-infectie.’

CF

Lees ook:
» Meer homo's met gonorroe (13) reacties
» Hiv op je 22ste (Deel 2) (138) reacties
» Hiv op je 22ste (Deel 1) (163) reacties
» Lijf | Ieder half jaar een jongens APK’tje (23) reacties
» Lijf | Seks wijzer met Seks-wijzer (4) reacties
» Testen: ja natuurlijk (19) reacties
» Wrijven en dippen (52) reacties
» Twintig procent heeft soa (42) reacties
» Wat te verwachten? (48) reacties
» Doe de soa-check! (43) reacties
» RIVM: �Stabilisatie soa�s� (21) reacties